vineri, 29 martie, 2024

BEREZENI, PENTRU O ZI „CAPITALA” DANSULUI SI COPILARIEI FERICITE !!! -FOTO

Distribuie:

Publicat:

Duminica 6 mai 2018, comuna Berezeni  a fost gazda desfasurarii Festivalului judetean de gimnastica si dans “Cine stie dans, castiga!” – editia a XV-a, organizat de Gradinita cu P.N. Nr. 2 – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu”, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, Casa Corpului Didactic Vaslui, Palatul Copiilor Vaslui, Gradinita cu P.P. Nr. 1 Husi, Colegiul Economic ,,Anghel Rugina” Vaslui si Asociatia Judeteana Sportul Pentru Toti Vaslui.Concursul a fost coordonat de catre urmatoarele cadre didactice: prof. Popescu Zoica – Inspector pentru educatie timpurie, prof. Rusu Oana – Inspector pentru invatamantul primar si educatoare Nedelcu Iaoana.

“Scopul acestui concurs este acela de a initia si pregati copiii in arta dansului, valorifica creatiile artistice adecvate varstei, descopera, promoveaza si orienteaza copiii cu aptitudini deosebite pe filiera vocationala, si-i motiveaza pentru performanta. De asemenea acest concurs ofera posibilitatea participantilor de a-si etala posibilitatile psiho-motorii in compania celorlalti colegi din judet si asigura colaborarea si respectul reciproc, sensibilizarea parintilor si a iubitorilor dansulu, dezvolta gustul pentru frumos si a spiritului competitiv”- a spus initiatoarea acestui concurs, Nedelcu Ioana.

Concursul are o singura sectiune ,,Arta coregrafica” ce cuprinde urmatoarele genuri coregrafice:
Gimnastica: aerobica, artistica, ritmica, piramide, manuiri obiecte, majorete.
Dans: modern, sportiv standard (quick step, tango, slow fox, vals lent, vals vienez), sportiv latino-americane (paso doble, samba, rumba, salsa, bachata), urban (break dance, street dance, hip-hop).
Dans popular: stilizat/ etno, din dansurile popoarelor/ dans de caracter.
Balet: balet clasic, neoclasic, dans contemporan.
Fantezie coregrafica/ Dans tematic   

La concurs au participat copii si elevi de la gradinitele si scolile din comunele Berezeni, Vetrisoaia, Hoceni, Dimitrie-Cantemir dar si elevi de la Palatul Copiilor Vaslui si Scoala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” Vaslui.Pe scena teatrului de vara din comuna Berezeni au evoluat 23 de formatii de dans (385 de copii), care au prezentat mai multe genuri coregrafice, complexe, unde s-a evidentiat talentul copiilor, dar si maiestria si priceperea cadrelor didactice coordonatoare in instruirea/pregatirea  acestora si elaborarea coregrafiilor:
                        PROGRAMUL ZILEI
1. Lalelele Primaverii” – fantezie coregrafica – Gradinita cu P.N. Nr. 2 Berezeni, ed. Nedelcu Ioana
2. ,,Mugurel” – dans popular – Gradinita cu P.N. Nr. 1 Berezeni, ed. Bujoreanu Nelica& ed. Condrea Sotira
3. ,,Prichindeii” – dans tematic – Gradinita cu P.N. Nr. 1 Berezeni, ed. Andon Mariana
4.  individual Dediu Alexandra – fantezie coregrafica –  Palatul Copiilor Vaslui & Scoala Gimnaziala ,,Mihai Eminescu” Vaslui,  prof. Anusca Doglan Elena& prof. Anusca Doglan Cristian
5. ,,Mumurutii”- dans popular stilizat – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Popa Geta
6. ,,Zambilutele” – vals – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Mihalache Miluta
7.  ,,Mugurasii” – dans popular – Scoala Gimnaziala Nr. 1 Hurdugi, prof. Calfa Liviu
8.  ,,Picaturi de Roua” – fantezie coregrafica – Gradinita Musata, ed. Mihalache Iuliana
9.  ,,Voiniceii de pe Prut” – dans popular – Gradinita cu P.N. Nr. 2 Berezeni, ed. Nedelcu Ioana
10. ,,Mugurel” – dans tematic – Gradinita cu P.N. Nr. 1 Berezeni, ed. Bujoreanu Nelica& ed. Condrea Sotira
11. ,,Prichindeii’ – dans popular – Gradinita cu P.N. Nr. 1 Berezeni, ed. Andon Mariana
12. ,,Veselia” – dans modern – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Chirica Crina
13. ,,Voiniceii” – dans popular – Gradinita Hoceni, ed. Popa Felicia
14. ,,Prichindeii” – dans modern – Gradinita Vetrisoaia, ed. Bejan Corina
15. ,,Trandafirii Moldovei” – dans popular – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, ed. Nedelcu Ioana& inv. Popa Geta
16.  duet Dediu Alexandra& Gache Izabela – vals – Palatul Copiilor Vaslui, prof. Anusca Doglan Elena
17. ,,Romancutele” – dans etno – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Popa Geta
18. ,,Amicii” – dans tiganesc – Scoala Musata, inv. Chirica Crina
19. ,,Istetii” – dans popular – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Paruschi Vasilica
20. ,,Ghioceii” – fantezie coregrafica – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, ed. Nedelcu Ioana& inv. Mihalache Miluta
21. ,,Veselia” – dans popular – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Chirica Crina
22. ,,Mumurutii” – dans modern – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, inv. Popa Geta
23. ,,Floarea din cosita” – dans popular – Centrul Cultural ,,Anastasie Fatu” Berezeni, prof. Andon Mihai

Premiile obtinute de micii artisti au fost pe masura prestatiei, cadrele didactice coordonatoare intrecandu-se prin calitate, creativitate si originalitate. acestea au constat in diplome si bani oferite  de sponsorii concursului, ing. Talmaciu Sorin – ,,Agroind” Berezeni, preot Nistor Nelu – Biserica Comunei Berezeni si ed. Nedelcu Ioana

Juriul a fost constituit de specialisti in domeniu, dar si de parteneri din cadrul proiectului: prof. Pascal Liliana – Presedintele juriului – Gradinita cu P.P. Nr. 1 Husi, prof. Corciovei Tatiana – Gradinita Nr. 9 Husi, Dr. Ing. Dima Toader – Primarul comunei Berezeni, prof. Ungureanu Dorina – Director Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, prof. Filip Veronica – Director adjunct Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, prof. Bogatu Andreea – Responsabil cu imaginea scolii – Scoala Gimnaziala ,,Anastasie Fatu” Berezeni, Ed. Nedelcu Ioana – Gradinita cu P.N. Nr. 2 Berezeni.
 
,,A fost o zi absolut minunata, copiii au facut un spectacol de neuitat, iar comuna Berezeni a fost pentru o zi „capitala” dansului. M-am bucurat sa vad ca dupa un efort deosebit rezultatele au fost unele pe masura. Felicit din suflet formatiile, le multumesc colegilor pentru participare si pentru ca s-au intrecut pe sine in pregatirea copiilor si le multumesc de asemenea parintilor pentru implicare deosebita “, a declarat directorul festivalului – ed. Nedelcu Ioana.

 Prof. Elena Anusca Doglan, presedinta Asociatiei Judetene ,,Sportul pentru Toti” Vaslui, membru in comisia de organizare a Festivalului, cea care a reprezentat Palatul Copiilor Vaslui-Cercul de dans modern si contemporan cu doua numere coregrafice in Concurs, a declarat la rȃndul ei: ,,Este o realizare deosebita pentru comuna Berezeni. Se demonstreaza ȋnca odata ca aici sunt oameni harnici, care fac eforturi oricȃt de mari ca sa-si educe frumos copiii. Felicitari d-rei ed. Ioana Nedelcu si tuturor celor care s-au implicat ȋn buna organizare a acestui eveniment.”

”Talentul  copiilor care au participat la aceasta editie a fost de necontestat, toti participantii au dat dovada de curaj, hotarare, perseverenta, bucurie, prietenie, pasiune, energie, pozitivitate. Astazi la Berezeni am regasit aceleasi cadre didactice profesioniste si aceeasi copii minunati care ne-au reamintit despre placerea de a dansa, despre gratia si pulsul divin care ne inconjoara si ne da viata zi de zi….si da, pentru pentru o zi  am fost in „Capitala” dansului copilariei fericite” –  a declarat presedintele juriului Pascal Liliana.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img