vineri, 19 aprilie, 2024

BEREZENI : Viata a opt persoane in manile unei persoane care nu poseda permis de conducere

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni efectueaza cercetari pe numele a doi barbati, unul care conducea un autovehicul desi nu detinea permis de conducere si celalalt pentru incredintarea cu buna stiinta, chiar daca avea cunostinta ca acesta nu are dreptul de a conduce, iar in mijlocul de transport mai erau sase persoane in calitate de pasageri.

In data de 12 iulie, in jurul orei 06.00, pe timpul desfasurarii unei misiuni specifice de supraveghere si control in zona de competenta, un echipaj al politiei de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Berezeni – I.T.P.F. Iasi a oprit pentru control, pe raza localitatii de frontiera Berezeni, un autovehicul marca Mercedes Sprinter, inmatriculat in Bulgaria.

“Imediat dupa ce au oprit mijlocul de transport colegii nostri au observat ca, atunci cand au efectuat semalele regulamentare de oprire,  persoana care era la volan a facut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe scaunul din dreapta fata.” declara cei de la I.T.P.F Iasi

Politistii de frontiera au procedat la legitimarea persoanelor si au constatat faptul ca la volanul mijlocului de transport se aflase cetateanul moldovean N.D., in varsta de 19 ani, care nu poseda permis de conducere, iar persoana din dreapta este cetateanul moldovean L.D., in varsta de 21 de ani, conducatorul de drept al autovehicului care efectua curse pe relatia R. Moldova – Germania. Totodata, in microbuz se mai aflau sase persoane, in calitate de pasageri.

Cu privire la cele constatate L.D. a declarat faptul ca efectueaza curse regulate, urmand sa transporte in Germania cele sase persoane. Acesta a mai adaugat ca  simtindu-se obosit, i-a incredintat microbuzul lui N.D. pentru a fi condus pe drumurile publice, cu toate ca avea cunostinta despre faptul ca acesta nu poseda permis pentru nicio categorie.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere pe numele lui N.D., iar pe numele lui L.D. pentru savarsirea infractiunii de incredintarea cu buna stiinta a unui autovehicul, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care nu poseda permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img