vineri, 29 martie, 2024

Biserica Ortodoxa Romana ia masuri DRASTICE, dupa cazul parintelui Pomohaci

Distribuie:

Publicat:

Biserica Ortodoxa Romana anunta masuri drastice dupa scandalul in care este implicat parintele Cristian PomohaciPatriarhia Romana, prin sinoadele mitropolitane, va analiza periodic aspectele privind disciplina clerului din parohii si din toate institutiile bisericesti si vor propune Sfantului Sinod solutii concrete de promovare a vietii duhovnicesti, anunta Patriarhia Romana, potrivit unui comunicat de presa remis stiripesurse.ro

In contextul fenomenului secularizarii de azi, este necesara innoirea vietii duhovnicesti si morale a slujitorilor bisericesti de toate rangurile, a vietuitorilor din manastiri si schituri, precum si a credinciosilor mireni din parohii si din toate institutiile bisericesti. In acest sens, Sinoadele mitropolitane din Patriarhia Romana vor analiza periodic aspectele privind disciplina clerului si mirenilor si vor propune Sfantului Sinod solutii concrete de promovare a vietii duhovnicesti“, arata Patriarhia Romana.

Decizia vine in contextul in care Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia a deschis o ancheta in cazul preotului Cristian Pomohaci, care slujeste intr-o comuna din Mures, acuzat ca ar fi incercat sa corupa sexual un adolescent de 17 ani, dupa ce o presupusa convorbire intre ei, care contine propuneri indecente, a aparut pe internet. Purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane, Vasile Banescu, a declarat, pentru Mediafax, ca Biserica percepe cu mahnire un asemenea scandal, dar, in cazul in care inregistrarea se dovedeste a fi autentica, vor fi luate cele mai dure masuri. In prezent, preotul Cristian Pomohaci nu mai poate tine sluijbe. In 30 de zile, acesta trebuie sa demonstreze, in fata Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, ca este nevinovat.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img