joi, 28 martie, 2024

Bittnet isi propune pentru acest an afaceri de 157 milioane lei si un profit brut de 12,8 milioane lei

Distribuie:

Publicat:

 

Bittnet Systems (BNET) îşi propune pentru acest an o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei.

Acţionarii sunt convocaţi pe 27 aprilie 2021 să aprobe bugetul pentru 2021, potrivit news.ro.

"Bittnet îşi propune o cifră de afaceri consolidată de 157 milioane lei şi un profit brut de 12,8 milioane lei. Aceste estimări includ rezultatele generate de şase companii din grup. Începând cu 2021, Divizia de Educaţie a Grupului Bittnet este formată din Bittnet Training, Equatorial Gaming, Compania eLearning. Divizia de tehnologie este formată din Dendrio Solutions, Elian Solutions şi Softbinator Technologies. Grupul Bittnet a raportat venituri consolidate de 108,6 milioane lei în 2020 şi un profit operaţional de 4,3 milioane lei, o creştere de 400% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În 2020, Bittnet Group a realizat noi investiţii în valoare de peste 10 milioane de lei în Equatorial Gaming, Compania eLearning şi Softbinator", anunţă compania.

De asemenea, Bittnet (BNET), grup de companii de IT listat pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, vrea să îşi majoreze capitalul social în valoare totală de aproximativ 17 milioane lei şi să distribuie acţiuni gratuite acţionarilor. Decizia este supusă aprobării acţionarilor la AGA din 27 aprilie 2021. Dacă este aprobată, acţionarii Bittnet vor primi 6 acţiuni BNET gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute.

"De la listarea în 2015, capitalizarea anuală a profiturilor noastre ne-a susţinut dezvoltarea. Fiind o companie în creştere, vrem să ne reinvestim capitalul atât pe pieţele locale, cât şi pe cele internaţionale. Pentru 2021, în contextul preluării unei participaţii în compania cehă Servodata, aşteptăm cu nerăbdare să ne punem amprenta pe piaţa Europei Centrale şi de Est. Ne aşteptăm ca această primă tranzacţie transfrontalieră să fie baza de la care pornim să le demonstrăm acţionarilor noştri că ne ţinem de promisiune – aceea de a atinge o cifră de afaceri de 100 milioane euro în următorii 4 ani,” a declarat Mihai Logofătu, CEO şi cofondator Bittnet Group.

În afară de aprobarea distribuţiei a 6 acţiuni gratuite pentru fiecare 10 acţiuni deţinute, acţionarii vor avea opţiunea de a opta pentru un dividend în numerar suplimentar. Fiecare acţionar care votează în adunarea acţionarilor va avea şansa de a indica dacă preferă un dividend în numerar de 0,1 lei sau o acţiune suplimentară pentru fiecare 10 acţiuni deţinute. Conducerea încurajează acţionarii să opteze pentru dividendul în numerar, deoarece va permite Bittnet Group să implementeze planul de incentivare cu acţiuni (stock option plan) prin care compania va recompensa angajaţii cu performanţe superioare.

"Pentru recompensarea acţionarilor cu acţiuni gratuite avem în vedere o distribuţie de 60% si, după modelul anului 2020, propunem şi recompensarea suplimentară, cu dividend cash în proporţie de 1%, a acţionarilor care aleg să susţină compania în îndeplinirea obligaţiilor şi continuarea modelului de dezvoltare. Considerăm că propunerea noastră este una atractivă pentru acţionari, oferind atât acţiuni, cât şi dividende în numerar. Încurajăm acţionarii să se alăture adunării noastre, ce va avea loc în format electronic în data de 27 aprilie,” a adăugat Cristian Logofatu, cofondator Bittnet Group.

Totodată, compania supune votului acţionarilor, ratificarea acordului de investiţii pentru achiziţionarea a 35% din acţiunile Servodata a.s., integrator IT&C din Cehia. Valoarea tranzacţiei este de 1,4 milioane de euro. Alte puncte de pe ordinea de zi includ un nou plan de incentivare cu acţiuni, un program de răscumpărare de acţiuni şi o operaţiune de majorare a capitalului care este aşteptată să aducă o rentabilitate de 15% pentru investitori.

Bittnet a fost fondată în 2007 la Bucureşti, de către fraţii Mihai şi Cristian Logofătu, ca o companie de training şi soluţii IT în România şi în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions, Equatorial Gaming, The eLearning Company şi Softbinator. Bittnet Training este liderul pieţei de training IT din România, cu peste 15 ani de experienţă şi cea mai mare echipă de traineri IT din România. Equatorial este o companie de învăţare bazată pe jocuri, specializată în programe de instruire transformatoare şi consultanţă la nivel individual, de echipă şi organizaţional în România şi în străinătate. Dendrio este singurul integrator multi-cloud din România, consolidându-şi poziţia de companie certificată de cei mai importanţi furnizori de IT din lume şi concentrându-se pe securitatea cloud şi securitatea cibernetică. Elian Solutions este specializată în furnizarea de servicii de implementare ERP (Microsoft Dynamics NAV Enterprise Resource Planning).

Grupul Bittnet este listat pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul BNET. Începând cu 22 martie 2021, acţiunile BNET sunt incluse în doi indici globali: FTSE Global Micro-Cap şi FTSE Total-Cap.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img