joi, 28 martie, 2024

BJ AEP VASLUI:Limita pana la care competitorii electorali isi pot inregistra mandatarii financiari la Autoritatea Electorala Permanenta

Distribuie:

Publicat:

Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) reaminteste competitorilor electorali ca termenul de inscriere a mandatarilor financiari expira la data de 6 mai 2016.

Ziua de 6 mai 2016 reprezinta si data limita pana la care competitorii electorali isi pot deschide, in conditiile Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, conturile bancare speciale pentru campania electorala, operatiune ce poate fi realizata numai in conditiile inregistrarii prealabile la AEP a mandatarilor financiar.

Mentionam ca, potrivit art. 34 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, republicata, evidenta contributiilor si a cheltuielilor pentru campania electorala apartinand partidelor politice si candidatilor independenti este organizata exclusiv de catre mandatari financiari.

Mandatarul financiar coordonator are urmatoarele atributii in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale:

deschide pentru partid un cont bancar central pentru campania electorala;
depune in timpul campaniei electorale lista conturilor bancare utilizate;
declara la AEP, in termen de 5 zile de la data efectuarii transferului, fondurile care au fost primite in contul bancar central pentru campania electorala si fondurile pe care le-a transferat din contul central in conturile judetene sau de sector.
Mandatarul financiar teritorial are urmatoarele obligatii in cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale:
deschide pentru partid un cont bancar pentru campania electorala la nivel judetean, la nivel de sector/la nivelul municipiului Bucuresti;
poate depune contributiile candidatilor in conturile bancare deschise pentru campania electorala;
la depunerea contributiei electorale, verifica si inregistreaza contribuitorul;
efectueaza operatiunile de plati din contul bancar deschis pentru campania electorala la nivelul sau de competenta;
restituie candidatilor, in termen de 120 de zile de la data alegerilor, sumele rambursate si sumele necheltuite.

Mai multe informatii privind rolul si atributiile mandatarului financiar gasiti pe site-ul AEP, la adresa http://www.roaep.ro/finantare unde puteti consulta ”Indrumarul mandatarului financiar – alegeri locale 2016” si ”Indrumar pentru mandatarul financiar al candidatului independent – alegeri locale 2016”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img