joi, 28 martie, 2024

Blocaj in Coalitie / Dan Barna, catre UDMR: Sa mutam SIIJ ca pe oala de sarmale nu este o solutie

Distribuie:

Publicat:

Vicepremierul Dan Barna (USR-PLUS) a declarat joi, la Europa FM, că alianța pe care o reprezintă nu este de acord cu soluția avansată de UDMR ca după desființarea SIIJ să se înființeze o structură similară în Parchetul General.

Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a afirmat că formațiunea maghiară este de acord cu desfiinţarea SIIJ, dar vrea înființarea unei structuri similare în cadrul Parchetului General şi nu preluarea atribuţiilor de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Deputatul a susţinut într-un interviu acordat unei publicaţii maghiare că şi cei din PNL sunt de acord cu o astfel de soluţie.

Dan Barna a declarat joi la Europa FM că nu s-a ajuns la un acord în coaliția de guvernare cu privire la ce se va întâmpla cu dosarele de la SIIJ după desființarea structurii, dar USR-PLUS nu este de acord cu varianta înființării unei noi structuri similare, ci vrea ca dosarele să meargă, în funcție de natura infracțiunior, la DNA sau DIICOT.

„Desfiintarea SIIJ este un angajament asumat de actuala coalitie. Exista acum dezbaterea in interiul coalitiei legat de unde se vor duce competentele acestei sectii care ne-a adus foarte multe belele si putine beneficii”, a spus Dan Barna.

Întrebat despre varianta susținută de UDMR, vicepremierul USR-PLUS a răspuns:

„Ideea ca desfiintam Sectia in sensul ca o luam asa, de toarte, ca pe oala de sarmale si o punem intr-o alta institutie nu e o solutie, din punctul nostru de vedere. Discutiile sunt in curs. Am avut o prima discutie in coalitie pe acest subiect, discutiile vor continua. Abordarea noastra este de distribuire pe compententa materiala a infractiunii. Nu am vazut o rezistenta pe acest subiect in coalitie. Discutiile snt deschise, fiecere partid si-a exprimat punctele de vedere in coalitie. Nu a fost o tensiune pe acest subiect”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img