vineri, 19 aprilie, 2024

Boala consumatorilor de carne

Distribuie:

Publicat:

Carnea este cea mai buna leguma. Pare o gluma, dar este parerea multor romani. Medicii atrag insa atentia ca excesul de carne rosie poate da la anumite persoane o boala greu de tratat: guta. Numita si boala cavalerilor, guta este o afectiune metabolica asociata cu excesul de carne rosie si in special cea de vanat.

Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice: „Excesul de purine si pirimidine rezultate prin metabolismul carnii la anumiti oameni cu anumite defecte genetice determina depozite de acid uric care se pun si intra ca nisipul in balamale si te dor incheieturile de te dor capacele si tot ca nisipul strica si rinichiul in timp.”

Acidul uric se depune in special pe incheieturile de la nivelul picioarelor. Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice: „In momentul in care apare perioada dureroasa, apoi asta e musai, se trateaza, nu poti sa treci peste si tratamentul este antiinflamator, pentru ca in momentul in care nu te mai doare, sa poti sa traiesti cu tratament uricusuric care elimina acidul uric din organism.”

Crizele de guta pot sa apara o data la cativa ani sau de mai multe ori pe luna, in functie de stadiul bolii, dar si de alimentatia pacientului. Medicii vin cu urmatoarele sfaturi:

Dr. Doru Negru, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice: „Evitarea din alimentatie a mancarurilor care au posibilitatea prin metabolism sa scoata ca produs de eliminare acid uric. Carnea de animal tanar. Aia buna. Organele de animale tinere. Alea bune. Carnea de vanat…”

In alimentatia persoanelor care sufera de guta sunt indicate proteinele de origine vegetala, iar alcoolul si produsele care contin cacao trebuie consumate cu atentie.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img