vineri, 29 martie, 2024

Boala rara de care sufera Delia! Chiar celebra cantareata le-a marturisit fanilor secretul ei

Distribuie:

Publicat:

Delia și-a surprins de curând prietenii virtuali și urmăritorii de pe rețelele de socializare. Vedeta le-a făcut o dezvăluire în premieră. Are „sindromul sensibilității selective la sunete”, ce poartă numele de misofonie.

După ce a mărturisit că suferă de această boală rară, chiar cântăreața a oferit câteva detalii despre cum se manifestă și care sunt reacțiile unei persoane cu acest sindrom.

Este o afecțiune în care anumite sunete declanșează o izbucnire marcată de iritație, furie sau agresivitate. Persoanele cu misofonie reacționează într-un mod extrem și adesea emoțional la anumite sunete „declanșatoare”. Reacțiile variază de la enervare, fugă sau chiar furie, cu unele persoane care se lovesc violent.

Specialiștii spun că vârsta apariției acestei afecțiuni pe tot parcursul vieții nu este cunoscută. Unii oameni raportează simptome între 9 și 13 ani. Misofonia, o boală rară și periculoasă, este mai frecventă la fete și apare rapid, deși nu pare să fie legată de niciun eveniment.

Ce spun specialiștii

Tulburarea poate crea probleme în viața socială. Cei cu misofonie au fost cunoscuți că dezvoltă anxietate anticipativă atunci când intră în situații în care pot fi prezente sunete declanșatoare.  Cei care au mosifonie evită restaurantele sau chiar mănâncă separat de soțul / soția, familie sau colegii de cameră.

Specialiștii spun că, în cazul bolii misofonia, există și alte elemente declanșatoare, unele chiar vizuale. De asemenea, este o reacție extremă ca răspuns la alte persoane care emit anumite sunete. Aceste reacții pot include:
-Furie
-Evitare
-Supărare
-Dezgust
-Agresivitate verbală sau fizică

CONTINUAREA PE EXQUILS.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img