joi, 28 martie, 2024

Bogdan Hossu: Se pare ca pensiile vor creste doar cu 3%

Distribuie:

Publicat:

 

Preşedintele sindicatului Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat vineri, după o discuție cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, că cel mai probabil punctul de pensie va crește doar cu 3% în acest an.

„Se pare că politica Ministerului Muncii este în continuare începerea unui proces de recalculare, care va dura doi ani de zile, drept care pensiile vor crește, probabil, cu 3%, adică valoarea inflației pe acest an, ceea ce va crea nemulțumiri masive”, a declarat Bogdan Hossu.

Sindicaliștii au protestat, vineri, pentru a cincea zi consecutiv în Capitală. Ei cer „un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă și aplicarea corectă a legislației”.

După întâlnirea de vineri de la minister, șefa de la Muncă, Raluca Turcan, a scris pe Facebook: „I-am invitat astăzi la minister pe reprezentanții Cartel Alfa pentru a relua discuțiile asupra subiectelor care preocupă ambele părți, în egală măsură (…) În ceea ce privește pensiile, grupul de lucru interinstituțional pe care l-am constituit la sfârșitul anului trecut se reunește aproape zilnic pentru a veni cu cele mai bune propuneri de reașezare a sistemului pe baze echitabile”.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img