joi, 25 aprilie, 2024

Boli grave cauzate de canicula. Ameteala si dezorientarea, primele simptome ingrijoratoare

Distribuie:

Publicat:

Căldura sufocantă din timpul verii poate creşte riscul apariţiei sau agravării unor probleme de sănătate. De aceea este important să ne ferim de razele soarelui în intervalul critic 11-18 şi să ne hidratăm cu multă apă.

Mai ales dacă faci parte din categoria de vârstă 50 plus, ţine cont de recomandări şi evită pe cât posibil să dai ochii cu soarele în zilele caniculare.

Iată ce probleme de sănătate pot apărea sau pot fi agravate de caniculă şi cum te poţi feri de ele!

Expunerea la soarele arzător, un pericol pentru cardiaci!

Persoanele care suferă deja de probleme cu inima, plămânii sau rinichii sunt mai predispuse la apariţia unor complicaţii severe în cazul în care se expun temperaturilor extreme.

De asemenea, persoanele care urmează un regim hiposodat, deci cu puţină sare, sunt mai sensibile la acţiunea nocivă a razelor soarelui şi pierd mult mai rapid minerale din corp.

Canicula şi umiditatea crescută sunt  asociate cu un risc mult mai mare de:

epuizare termică – apare atunci când organismul pierde cantităţi mari de lichide şi minerale prin transpiraţie, în special ca urmare a efortului fizic intens pe caniculă (este cazul lucrătorilor din domeniul construcţiilor, drumurilor etc.)

crampe musculare puternice – aceste survin atunci când rezervele de potasiu şi magneziu scad drastic

accident vascular cerebral –  apare în momentul în care corpul se chinuie să îşi regleze temperatura internă, proces care duce la împiedicarea vascularizaţiei corespunzătoare a creierului, muşchilor şi altor organe.

Persoanele diagnosticate cu boli precum sclerodermia sau fibroza chistică – afecţiuni care împiedică organismul să producă transpiraţie în scopul reglării temperaturii interne – prezintă un risc mai mare de a suferi un accident vascular cerebral.

continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img