vineri, 29 martie, 2024

BOMBA! Doi oameni de afaceri i-au facut-o puscariasului Relu Fenechiu: ii vor lua vila fostului ministru al Transporturilor

Distribuie:

Publicat:

• In vreme ce autoritatile statului sunt trase pe sfoara de fostul ministru al Transporturilor, care produce bani si face tranzactii imobiliare inclusiv din spatele gratiilor, doi afaceristi marunti din Vaslui au reusit ce nimeni altcineva nu a reusit sa faca • Cea mai importanta companie controlata de Relu Fenechiu este executata silit de o mica firma care se confrunta cu probleme financiare • Magistratii au incuviintat executarea silita a Engeko SA in favoarea companiei din Vaslui, care are de recuperat o datorie de aproape 60.000 lei • Pentru a recupera acesti bani, o vila din cartierul ridicat de Relu Fenechiu va fi executata silit in favoarea celor doi oameni de afaceri din Vaslui

Daca autoritatile statului nu au reusit vreme de aproape patru ani sa recupereze niciun leu de la firmele controlate de Relu Fenechiu, care produc bani pe banda rulanta, doi afaceristi marunti din Vaslui au avut curajul sa faca demersurile deexecutare silita in cazul celei mai importante firme controlate de fostul ministru al Transporturilor. 

Concret, este vorba despre Leon Beton Tech SRL, o firma mica din Vaslui controlata de Stefan Onica si Marius-Daniel Leica, care are ca domeniu de activitate lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale. Aflata in insolventa, Leon Beton Tech va scoate la licitatie un imobil care apartine SC Engineering and General Constructing SA (Engeko) si care se afla in cartierul iesean I.C. Bratianu din zona Bucium, cartier de vile ridicat de fostul ministru. 

“La data de 11.08.2017, orele 10:00 se va vinde la licitatie publica in Iasi, str. Grigore Ureche nr. 3, bl. Walter Maracineanu, parter, imobilul situat in Iasi pe Aleea Castanilor nr. 10, inscris in cartea funciara nr. 125784/UAT Iasi constituit din: Teren cu suprafata totala de 532 mp format din: suprafata de 122 mp cu categoria de folosinta “curti constructii” si suprafata de 410 mp cu categoria de folosinta arabil. Locuinta amplasata pe terenul mentionat mai sus, cu o suprafata construita de 85 mp”, dupa cum mentioneaza reprezentantii Solvens SPRL, administratorul judiciar al Leon Beton Tech SRL.
Pretul de pornire al licitatiei a fost stabilit la 757.935 lei, asta in conditiile in care Engeko datoreaza firmei din Vaslui o suma de circa 60.000 lei.

Citeste si : IATA DOVADA: Relu Fenechiu a ridicat ilegal cladirea de birouri in valoare de 10 milioane euro

Cine sunt afaceristii care il executa pe Relu Fenechiu

Cu toate ca inregistreaza datorii totale in valoare de 5.869.352 lei la o cifra de afaceri de doar 1.680.206, autoritatile fiscale nu au intrarea in insolventa a companiei controlate de Relu Fenechiu. Asta se intampla in conditiile in care, din anul 2014 si pana in prezent, compania ieseana a inregistrat pierderi de peste 1,6 milioane lei in fiecare an.

Unul dintre patronii firmei de constructii din Vaslui sustine ca acest procedeu trebuie facut pentru ca Leon Beton Tech SRL sa recupereze datoriile pe care le are firma Engeko SA, indiferent daca aceasta este controlata de Relu Fenechiu sau de altcineva. 

“Noi am intrat cu firma in insolventa, iar actiunea este realizata de lichidator. Stim a cui este firma Engeko, insa societatea Leon Beton Tech are de luat bani de la Engeko si va recupera aceste debite prin intermediul lichidatorului”, a spus Stefan Onica, unul dintre cei doi administratori ai Leon Beton Tech SRL. De celalalta parte, asociatul sau, care figureaza si ca persoana fizica autorizata la Registrul Comertului, se pare ca a plecat din tara in urma cu mai mult timp. 

“Acest numar a fost folosit de Daniel Leica pana in urma cu aproape doi ani. Nu stiu cum puteti sa-l gasiti pe dumnealui pentru ca este plecat din tara de mai mult timp”, a spus un partener de afaceri al lui Marius-Daniel Leica.

Citeste si : BOMBA! Institutiile statului dorm si puscariasul Relu Fenechiu isi transfera toata averea! Afaceri scandaloase facute din spatele gratiilor

Fenechiu isi transfera bunurile catre alte societati din sfera sa de influenta

In momentul de fata exista mai multe procese la Judecatoria Iasi intre Agentia Nationala de Administrare Fiscala –Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi si SC Engineering and General Constructing SA. Firma controlata de Relu Fenechiu a facut o cerere de suspendare a executarii silite pe care o urmareste ANAF in acest caz. 

In tot acest timp, Relu Fenechiu incearca sa pacaleasca autoritatile statului si sa scape de plata prejudiciului de cateva milioane de euro din dosarele in care este condamnat. Transferul de bani si proprietati imobiliare pare sa fie in toi intre firmele controlate de fostul ministru al Transporturilor, care se afla in spatele gratiilor. Prin intermediul firmelor Engeko, Globocon si La Rocca, mai multe proprietati au fost transferate dintr-o parte in alta in asa fel incat acestea au trecut de la compania Engeko SA (in care Relu Fenechiu inca figureaza oficial) catre La Rocca, companie la care sunt asociati in prezent Mariana-Daniela Fenechiu si Alex Fenechiu, sotia, respectiv fiul fostului ministru. 

Aceste transferuri suspecte au inceput prin instituirea unor ipoteci facute de catre La Rocca pe mai multe spatii si terenuri detinute de ENGEKO SA, actiune motivata de aparitia unei datorii de 1.250.000 lei intre cele doua companii controlate de Fenechiu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img