joi, 18 aprilie, 2024

Bonami, retailerul online ceh cu mobilier se extinde în Balcani şi Ţările Baltice

Distribuie:

Publicat:

Bonami, retailerul online ceh cu mobilier şi accesorii pentru casă, a anunţat miercuri că, după Europa Centrală, se extinde acum în Slovenia, Croaţia, Lituania şi Letonia.

”Bonami, retailerul online cu mobilier şi accesorii pentru casă, creşte din nou. După Europa Centrală, acesta se extinde acum în Slovenia, Croaţia, Lituania şi Letonia. Toate aceste ţări au în comun apropierea geografică faţă de pieţele unde îşi desfăşoară activitatea Bonami, precum şi potenţialul semnificativ pe segmentul cumpărăturilor online. Cu acest pas, compania aproape va dubla numărul de ţări în care activează. Pe noile pieţe, va oferi treptat toate serviciile sale, dar punând un accent puternic pe preferinţele clienţilor locali”, anunţă compania.

Extinderea externă a companiei Bonami a început la un an după înfiinţarea sa, în 2013. Prima piaţă după Republica Cehă a fost Polonia (2014), urmată de Slovacia (2015), România (2016) şi cel mai recent de Ungaria (2018). Anul acesta, s-au alăturat Slovenia, Croaţia, Lituania şi Letonia.

Compania ţinteşte să ajungă unul dintre liderii online, pe segmentul său, în următorii cinci ani.

Decizia de extindere s-a reflectat în rezultatele anului 2020, care a fost unul bun pentru Bonami, în ciuda complicaţiilor cauzate de pandemie, spun reprezentanţii companiei, informează News.ro.

„Am constatat că, în calitate de jucător online, care are şi magazine fizice, nu numai că avem o serie de avantaje faţă de concurenţii tradiţionali, cu magazine mari, dar suntem, de asemenea, capabili să reproducem serviciile noastre pe alte pieţe. Am evaluat o serie de indicatori demografici şi economici, starea industriei în ţările ţintă şi nivelul concurenţei. În acelaşi timp, a jucat un rol important şi faptul că am crezut în aceste pieţe”, a comentat Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Printre altele, Bonami doreşte să utilizeze potenţialul Croaţiei şi Sloveniei în ceea ce priveşte utilizarea telefonului mobil.

„În unele cazuri, este posibil ca oamenii să nu fie încă familiarizaţi să cumpere online, dar dorim să le oferim un serviciu care să facă această schimbare cât mai uşoară posibil. În plus, aceste pieţe au crescut foarte rapid în ultimii ani şi nu prezintă încă semne de încetinire”, adaugă el.

Letonia şi Lituania, pe de altă parte, sunt ţări dezvoltate, cu un nivel ridicat de conexiune la Internet şi potenţial ridicat în domeniul designului interior.

În fiecare ţară va exista o echipă locală, care va ţine cont de cerinţele şi preferinţele tipice pieţei respective, astfel încât va fi posibilă crearea unor servicii adaptate.

Iniţial, vor exista aproximativ 40.000 de articole de mobilier pentru casă şi mobilier mic, dar, treptat, gama va fi extinsă cu piese mai mari.

Deocamdată, toate cele patru pieţe noi vor fi deservite de depozitul central din Praga, care a fost extins semnificativ anul acesta şi are în prezent o capacitate de aproape 40.000 mp.

Pentru produsele din stoc (peste 20.000 de articole), Bonami expediază în termen de cinci ore de la comandă şi, în cooperare cu partenerii locali, livrează la o anumită adresă sau la punctele de livrare, în termen de trei zile. La fel ca şi pe celelalte pieţe, vor putea fi comandate produse, pentru care termenele de livrare sunt de ordinul săptămânilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img