vineri, 29 martie, 2024

BRACONAJUL PISCICOL, IN ATENTIA POLITIEI ROMANE

Distribuie:

Publicat:

Politistii Serviciului de Politie Delta Dunarii au desfasurat o actiune pentru combaterea braconajului piscicol, in urma careia au fost eliberati​ in mediul natural 3 delfini si 57 de sturioni.

De asemenea, au fost constatate 2 infractiuni, au fost confiscate 350 kg. de peste, 76 de setci, o ambarcatiune si un motor de ambarcatiune.

In perioada 6 – 9 iunie a.c., politistii Serviciului de Politie ,,Delta Dunarii” au efectuat verificari si controale pe Marea Neagra, in Delta Dunarii si in Complexul Lagunar Razim- Sinoe, pentru combaterea braconajului piscicol.

In urma activitatilor, au fost constatate 2 infractiuni la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, 2 persoane fiind depistate in flagrant delict.

De asemenea, pentru neregulile constatate, politistii au aplicat 4 sanctiuni contraventionale, dintre care 3 la O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura, iar una la Legea nr. 82/1993 privind constituirea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

In cadrul actiunii, au fost confiscate 350 de kilograme de peste (salau, crap, batca, biban si caras), 76 de setci din plasa tip monofilament, a caror lungime totala ajunge la 4.050 de metri, o ambarcatiune, un motor si un rezervor pentru motor de ambarcatiune.

Valoarea totala a bunurilor confiscate a fost estimata la 12.000 de lei.

De asemenea, au fost eliberati in mediu natural 3 delfini si 57 de sturioni.

Activitatile s-au desfasurat cu sprijinul reprezentantilor Garzii Nationale de Mediu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img