vineri, 29 martie, 2024

Brasovul, Singapore de Romania, investeste in regenerarea urbana: O fosta platforma industriala se va transforma in parc

Distribuie:

Publicat:

Primăria are un proiect de regenerare urbană a unei foste platforme industriale care se va transforma în parc. Locuitorii se plâng de aglomeraţie în trafic, lipsa locurilor de joacă, a şcolilor şi grădiniţelor în noul cartier. Banca Mondială cere autorităţilor să facă o dezvoltare sustenabilă, anunță news.ro.

România a devenit, oficial, o ţară dezvoltată. Banca Mondială a mapat zonele extinse lângă marile oraşe şi a observat noile construcţii şi şantierele imobiliare.

Economia Braşovului a crescut în perioada 2000 – 2015 cu o viteză mai mare decât Singapore în perioada de boom economic, 1965 – 1980.

În noul Cartier Tractorul, ridicat pe locul fostei fabrici de tractoare, s-au construit mii de locuinţe, de la studio-uri, la penthouse-uri cu jacuzzi în balcon.

Lipsesc, însă, grădiniţele şi şcolile în zonă, iar infrastructura este limitată pentru numărul mare de oameni.

Autorităţile vor să dezvolte cu fonduri europene o altă fostă zonă industrială: Rulmentul.

Consiliul Local a aprobat proiectul de regenerare urbană pentru care aşteaptă fonduri europene.

Banca Mondială le-a cerut autorităţilor să gândească proiecte sustenabile pe termen lung.

„Aici a crescut foarte mult partea de industrie automotive, industria aeronautică ceea ce a dezvoltat foarte mult oraşul. Pe fosta platformă industrială Rulmentul, în partea în care municipalitatea o deţine în proprietare, consiliul local a aprobat transformarea întregii zone într-un parc imens, pe 31 de hectare, 20 de hectare va fi zona de lac, de plimbare, în cealaltă parte vom avea unităţi de învăţământ. Acolo este zona cu cea mai mare dezvoltare rezidenţială”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

În acest an în zonă s-au desfinţat peste 100 de parcări. Oamenii sunt încurajaţi să vină în centru cu autobuzele. Sunt aproximativ 40 de mijloace în transport electrice, iar până la finalul anului viitor vor fi 133.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img