vineri, 29 martie, 2024

Breaking News. Avalansa in muntii Vrancei! 29 de persoane au ramas blocate

Distribuie:

Publicat:

In cautarea pesoanei disparute au plecat echipaje de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Vrancea, dar si salvatorii montani.
UPDATE: Potrivit sefului Salvamont Vrancea, Laurentiu Mocanu, doua persoane au fost surprinse initial de avalansa de zapada in rezervatia Cheile Tisitei, ambele femei.  Una dintre ele a fost salvata redepe, iar pentru a doua persoana s-au mobilizat mai multe forte, care au plecat in cautarea ei. „Este vorba despre doua grupuri din Bucuresti, pe care oamenii nostri le-a insotit in rezervatie. S-a intamplat ca avalansa sa surprinda doua femei dintru-un grup. Este zapada multa, dar ar putea sa fie si multi bolovani. Daca o gasim repede, poate fi salvata acea femeie O persoana a fost recuperata repede, este stabila, iar pe cealalta o cautam. Zona se afla la circa un kilometru de intrarea in rezervatie”, ne-a spus Laurentiu Mocanu.

 

Salvatorii de la ISU si cei de la Salvamont au plecat in cautarea unei persoane surprinse de o avalansa de zapada in zona Cheile Titisei. La fata locului a fost trimisa si o ambulanta SMURD. Din informatiile noastre, alte 29 de persoane se afla blocate in zona Cheile Tisitei. Informatiile care vin de la politisti indica faptul ca persoana surprinsa de avalansa este o femeie.

 

Astazi a avut loc la Balea Lac, o ceremonie prilejuita de aniversarea a 40 de ani de la inaugurarea Transfagarasanului.Festivitatile au fost organizate de veteranii constructori genisti din garnizoanele Ramnicu Valcea si Alba Iulia, cei care acum patru decenii au lucrat la  realizarea celui mai spectaculos drum transmontan din lume.

Transfagarasanul, deosebit de important pentru dezvoltarea turistica a versantilor sudic si nordic ai Muntilor Fagaras, a fost construit in 4 ani si jumatate si are o lungime de aproape 92 de kilometri. Tunelul care strabate muntele Paltinul de la sud la nord are o lungime de 887 m si se afla la altitudinea de 2.042m. Pentru realizarea acestei grandioase lucrari au fost executate 4 milioane de metri cubi de terasamente, 290 de mii de metri cubi de fundatii, 600 de mii de metri cubi de suprastructura de macadam, 290 de mii de metri cubi de zidarie, 830 lucrari transversale, 27 viaducte si poduri si s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img