vineri, 29 martie, 2024

BREAKING NEWS! Cine va fi ministru interimar la Justitie, in locul lui Florin Iordache / BIOGRAFIE

Distribuie:

Publicat:

Social-democrata Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene in Guvernul Grindeanu, are 43 de ani, iar de 11 ani este membru PSD. Din 9 februarie asigura interimatul la Ministerul Justitiei, portofoliu lasat vacant de Florin Iordache, care si-a dat demisia. 

Ana Birchall s-a nascut in 30 august 1973, in orasul Mizil, judetul Prahova, si este casatorita cu Martyn Birchall, alaturi de care are un copil. Este licentiata in Stiinte Juridice la Universitatea Bucuresti, Facultatea de Drept, in anul 1996 absolvind si Facultatea de Drept si Relatii Internationale Nicolae Titulescu, ca sef de promotie.

Ulterior, Ana Birchall a urmat cursuri de master in Drept la Yale Law School, Yale University, SUA, iar in 2002 a devenit doctor in Drept la Yale Law School.

In 1996, s-a angajat pe postul de Sef Oficiu Juridic la S.C Omniasig S.A, iar in perioada 2002- 2003 a fost avocat la White & Case LLP in New York, SUA. Ulterior, pana in 2004, ea a detinut functia de consilier al ministrului Afacerilor Externe Mircea Geoana, dupa care a fost consilier la Comisia de politica externa din Senat.

Din 2005, este lector universitar la Universitatea “Dimitrie Cantemir” Bucuresti, iar timp de doi ani, intre 2008 – 2010, a fost avocat la White& Case LLP Bucuresti.

Imediat dupa aceea, Ana Birchall a detinut functiile de sef al Grupului de practica in domeniul Restructurarilor Financiare si Insolventa si a fost avocat la Musat si Asociatii – Restructuring & Insolvency.

Din iulie pana in decembrie 2012, social-democrata a fost consilier al prim-ministrului de la acea vreme Victor Ponta. Incepand din 2013, ea este membru in Global Advisory Council WeConnect International si ambasador al ONG-ului Vital Voices, infiintat de Hillary Clinton in programul Global Ambassadors. Ana Birchall mai este membru in Comitetul Executiv al Yale Law School Association si Inalt Reprezentant al prim-ministrului pentru afaceri europene si parteneriat cu Statele Unite ale Americii (functie neretribuita).

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img