joi, 28 martie, 2024

Breaking news! Laura Codruta Kovesi va fi audiata!

Distribuie:

Publicat:

Laura Codruta Kovesi urmeaza sa fie audiata de Consiliul Superior al Magistraturii! Decizia vine dupa ce Inspectia Judiciara a decis sanctionarea sefi DNA pentru incalcarea, in trei randuri, a statutului magistratului. Audierile vor avea loc pe 21 martie.

Alaturi de ea a fost cercetat si adjunctul DNA, Marius Iacob. Inspectia a sesizat Sectia pentru procurori a CSM. 

 

CITESTE SI: Liviu Plesoianu: Kovesi, Coldea si Maior ar trebui judecati pentru INALTA TRADARE

Dezvaluirile facute de fostul deputat Sebastian Ghita starnesc un scandal monstru in lumea politica. Deputatul PSD Liviu Plesoianu iese la inaintare, in replica la afirmatiile fostului sau coleg de partid, cu un scenariu socant. Social-democratul sustine ca principalii actori ai dezvaluirilor, Laura Codruta Kovesi, Florian Coldea si George Maior, ar trebui judecati pentru tradare si inalta tradare.

"Laura Codruta KOVESI nu trebuie doar revocata, Florian Coldea nu trebuia doar trecut in rezerva, George Maior nu trebuie doar rechemat din postul de ambasador in… SUA (ce chestie!). Toti trei ar trebui judecati pentru TRADARE sau, dupa caz, INALTA TRADARE!

Conform articolului 394 din Codul penal, TRADAREA este "Fapta cetateanului roman de a intra in legatura cu o putere sau cu o organizatie straina ori cu agenti ai acestora, in scopul de a suprima sau stirbi unitatea si indivizibilitatea, suveranitatea sau independenta statului".

In cazul celor trei (Kovesi, Maior, Coldea), sunt intrunite trei din cele patru elemente constitutive ale infractiunii de TRADARE, conform aceluiasi articol 394 din Codul penal:

"b) subminare economica, politica sau a capacitatii de aparare a statului;

c) aservire fata de o putere sau organizatie straina;

d) ajutarea unei puteri sau organizatii straine pentru desfasurarea unei activitati ostile impotriva securitatii nationale"

Iar pedepsele pentru TRADARE sunt urmatoarele: "se pedepseste cu inchisoarea de la 10 la 20 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi". In cazul membrilor CSAT (Directorul SRI), este vorba despre INALTA TRADARE, iar pedepsele cresc: "se pedepsesc cu detentiune pe viata sau cu inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi". CONTINUARE

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img