vineri, 29 martie, 2024

BREAKING NEWS! Mihail Saakasvili a fost RAPIT la Kiev

Distribuie:

Publicat:

Fostul presedinte georgian, Mihail Saakasvili, devenit lider de opozitie in Ucraina, a fost 'rapit' luni la Kiev de persoane necunoscute, a declarat purtatorul sau de cuvant, citat de agentia Reuters.

Conform acestuia, indivizi neidentificati care purtau costume de camuflaj verzi si aveau fetele acoperite cu masti l-au luat cu forta pe Saakasvili si au plecat cu trei dube albe. Acelasi purtator de cuvant a spus ca rapitorii ar putea fi membri ai unei unitati speciale a serviciului de protectie a frontierei, dar nu a oferit detalii. Acuzat de autoritatile ucrainene ca a vrut ''sa preia puterea prin forta'' in cursul recentelor manifestatii anticoruptie, Mihail Saakasvili, a fost arestat pentru scurt timp in decembrie la Kiev, apoi eliberat si consemnat la domiciliu, consemnare pe care Parchetul ucrainean nu a mai prelungit-o saptamana trecuta. Tot atunci, avocatul sau a spus ca, dupa ce a pierdut un apel in instanta, fostul presedinte al Georgiei risca sa fie extradat catre aceasta tara, unde in ianuarie a fost condamnat in contumacie la trei ani de inchisoare pentru 'abuz de putere' in afacerea privind asasinarea tanarului bancher Sandro Girgvliani in anul 2006, proces pe care Saakasvili il considera motivat politic.

Fostul presedinte al Georgiei si ex-guvernator al Odesei, Mihail Saakasvili, a fost condamnat in lipsa, vineri, la trei ani de inchisoare de catre Tribunalul orasenesc din Tbilisi. Autoritatile georgiene l-au declarat pe vinovat pe Mihail Saakasvili intr-un dosar de abuz de putere, legat de depasirea atributiilor functiei de sef de stat, relateaza Unian.

Anchetatorii spun ca, in 2009, in calitate de presedinte al Georgiei, Saakasvili i-a exonerat pe patru politisti care executau o pedeapsa pentru asasinarea angajatului Bancii Unite a Georgiei, Sandro Ghirgvliani. La acea data, cazul a avut un impact puternic in randul societatii georgiene, din cauza implicarii in dosar a unor nume imporante de demnitari, printre care si fostul ministrul de Interne din Georgia, Vano Merabisvili.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img