miercuri, 27 martie, 2024

Breaking news! Modificari la salariile part-time!

Distribuie:

Publicat:

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, este prezent la sedinta Consiliului Economic si Social.

Eugen Teodorovici: "Clarificam lucrurile, OUG intr-o noua varianta aseara, am introdus aspecte la part time, sa fie abordare unitara public-privat. Angajatii part time platesc contributii la ce primesc ca venit, diferenta sa fie suportata de angajator, fara sa i se aplice 2.25%. OUG cuprinde domeniile IT, Cercetare, Sezonieri, persoane cu dizabilitati, iar partea a doua somerii, concediu medical."

Este ziua pe care sute de mii de romani o asteapta cu sufletul la gura, dupa ce Revolutia Fiscala le-a dat peste cap veniturile.

Guvernul a promis ca va rezolva erorile pentru patru categorii profesionale, printre care si angajatii din IT. De asemenea, urmeaza sa fie aprobate si masurile compensatorii pentru cei care sunt angajati part-time, atat la stat cat si la privat si care au iesit pe minus dupa ce au platit contributiile pe luna ianuarie.

Guvernul mai are nevoie doar de avizul Consiliului Economic si Social pentru a aplica modificarile.

UPDATE 11.20 – Modificari de ultima ora privind salariile part-time.

Guvernul a gasit o modalitate prin care sa faca reglementari si pentru cei din mediul privat.

Proiectul se discuta chiar la aceasta ora de Consiliul Economic Social care trebuie sa dea un aviz consultativ. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca aceasta OUG care vizeaza angajatii part-time va fi dezbatuta in urmatoarea sedinta de Guvern, chiar daca actul normativ nu a fost pus pe ordinea de zi in Consiliul Economic si Social in urma votului unor reprezentanti ai sindicatelor. Ordonanta 79/2017 de modificare a Codului Fiscal prevede ca toti angajatii trebuie sa plateasca contributii la nivelul salariului minim, astfel ca masura se aplica si celor care lucreaza in regim part-time si in cazul carora exista riscul ca aceste contributii sa depaseasca venitul obtinut.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img