marți, 23 aprilie, 2024

BREAKING NEWS! Un fost ministru al internelor, audiat la Parchetul General!

Distribuie:

Publicat:

Fostul ministru de Interne, Petre Toba, s-a prezentat vineri dimineata la Parchetul General pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul lui Sebastian Ghita, anunta Antena3. Acesta nu a dorit sa faca niciun fel de declaratii la sosire.

In acest dosar, Sebastian Ghita a fost trimis in judecata pe 28 iunie 2016 pentru doua infractiuni de dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, doua infractiuni de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducerea unui vehicul fara permis.

Una din acuzatiile aduse de DNA lui Ghita se refera la faptul ca, in iulie 2012, a fost depistat pe raza localitatii Barcanesti, judetul Prahova, conducand un autoturism, desi avea permisul suspendat. Procurorii sustin ca, la rugamintea lui Ghita, Viorel Dosaru, fost sef al IPJ Prahova, a intervenit la politistii rutieri pentru a nu-i face dosar fostului deputat. La vremea respectiva Petre Toba era seful IGPR.

Sebastian Ghita a mai scapat de un dosar

Procurorii de la Parchetul General au decis clasarea dosarului deschis dupa ce fostul deputat a publicat inregistrari cu fostul presedinte, Traian Basescu. Potrivit Romania TV, dupa ce au efectuat cercetari si mai multe audieri, procurorii au decis ca nu exista probe sau fapte.  La acea vreme, presedintele PMP, Traian Basescu, declara ca inregistrarile prezentate de Sebastian Ghita sunt reale, dar editate de autor.

"Autorul a procedat la editarea inregistrarilor, ceea ce este de natura a crea unele confuzii", afirma fostul sef al statului.

Sebastian Ghita a prezentat, la inceputul acestui an, o inregistrare audio care continea un dialog ce ar fi fost purtat de Traian Basescu cu un interlocutor necunoscut si in care fostul presedinte afirma ca ar avea inregistrari cu FlorianColdea, Laura Codruta Kovesi si Camelia Bogdan.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img