joi, 25 aprilie, 2024

Breaking news! Un primar al unui oras din Romania a fost arestat! Ce acuzatii i se aduc

Distribuie:

Publicat:

Magistratii Curtii de Apel Brasov s-au pronuntat vineri in ceea ce priveste cererea procurorilor DNA care au solicitat arestarea preventiva a primarului orasului Ghimbav, Dorel Toma, acuzat de abuz in serviciu in forma continuata. Primar PSD, Toma e edil de 25 de ani.

Alaturi de primarul orasului Ghimbav au fost arestati preventiv si Ana Alina Geogean, contabil sef in cadrul Primariei Ghimbav, cercetata pentru abuz in serviciu si luare de mita in forma continuata, precum si Lucia Dulcinatu, administrator al unei societati comerciale cercetata pentru infractiune de complicitate la abuz in serviciu si spalarea banilor. Primarul orasului Ghimbav a fost audiat joi la Curtea de Apel Brasov in urma contestatiei facuta de procurorul de caz in legatura cu decizia Tribunalului Brasov din 20 aprilie privind masura controlului judiciar pentru 60 de zile fata de primarul orasului Ghimbav.

Un fost ministru de Finante a ajuns la DNA! Ce acuzatii i se aduc?

Magistratii Curtii de Apel s-au pronuntat astazi in urma audierii care a avut loc joi. Dorel Toma a fost retinut de procurorii DNA in 19 aprilie pentru savarsirea a sapte infractiuni de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit toate in forma continuata. In acelasi dosar au mai fost retinute patru persoane Ana Alina Geogean, contabil sef in cadrul Primariei Ghimbav, cercetata pentru abuz in serviciu si luare de mita in forma continuata, precum si Lucia Dulcinatu, Sergiu Gunea, Radu Tanase – administratori ai unor societati comerciale cercetati pentru infractiune de complicitate la abuz in serviciu si spalarea banilor.

Procurorii anticoruptie au mai decis punerea in miscare a actiunii penale fata de inculpatii Fluture Coman si Cristinel Coman pentru complicitate la abuz in serviciu si spalarea banilor in forma continuata precum si efectuarea urmaririi penale fata de suspectul Aurelian Geogean sotul inculpatei Ana Alina Geogean pentru savarsirea infractiunii de complicitate la luare de mita.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img