joi, 18 aprilie, 2024

Bubuie scandalul ROBOR – Daniel Zamfir acuza: ‘Nu are nicio legatura cu realitatea. Este un indice care rezulta din niste aranjamente intre banci’

Distribuie:

Publicat:

Senatul României a mandatat Comisia Economică a Senatului să desfășoare o anchetă privind modul în care a fost închisă în 2013 o investigație cu privire la eventuala manipulare a ROBORULUI. După o lună de audieri, Comisia a decis să emită o concluzie preliminară. Senatorul Daniel Zamfir a explicat concluziile Comisiei, potrivit Antena3.

”Într-o majoritate covârșitoare, am ajuns la concluzia că ROBORUL nu are nicio legătură cu realitatea. ROBOR nu este ceea ce ni se spunea că trebuie să fie, adică media dobânzilor la care se împrumută băncile între ele. El este pur și simplu un indice care rezultă din niște aranjamente între băncile comerciale, sub privirea Băncii Naționale. Comisia a decis să trimită două scrisori către ministrul de Finanțe și către guvernatorul BNR în care se cere transparentizarea modului de calcul a ROBOR sau schimbarea acestuia”, a declarat Zamfir.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img