vineri, 29 martie, 2024

Budai da de pamant cu Ludovic Orban

Distribuie:

Publicat:

Social-democratul Marius Budai, fost ministru al Muncii, a sustinut marti ca este "o iresponsabilitate si o lipsa de profesionalism" din partea Guvernului sa amane majorarea alocatiilor pentru copii, lege promulgata de presedintele Klaus Iohannis.

 "Este o iresponsabilitate din partea Guvernului, o lipsa de profesionalism si acum poate vom intelege cu totii de ce isi doresc atat de mult alegerile anticipate si tot proroga termene astfel incat sa se intample daca se va intampla, dar cu siguranta nu se va intampla dupa alegerile anticipate", a afirmat Budai la Palatul Parlamentului.

"Noi le-am indicat si sursa de finantare, poate ar trebui sa se transforme din guvernul corporatiilor sa fie guvernul oamenilor si vreau sa va dau cateva exemple – balbaiala cu acciza scoasa si reintrodusa. Zilele acestea pretul a crescut la carburanti, a fost o intreaga chestiune aiurea. Ulterior se fac contractele pe part-time, iar ulterior taxarea pe 2% pe banci si pe corporatiile din energie. Toate aceste lucruri ne-au adus o gaura in buget de aproximativ 8,5 miliarde, iar necesarul pentru dublarea alocatiilor era de 6,7 miliarde", a afirmat Budai.

Precizarile lui Budai au fost facute in contextul unei intrebari despre faptul ca liberalii motiveaza amanarea dublarii alocatiilor din cauza lipsei banilor in bugetul de stat pentru acest capitol, ca o consecinta a actiunilor PSD.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img