joi, 25 aprilie, 2024

Bulgaria: O Asociaţie Balcanică a Universităţilor de Economie a fost fondată la Şcoala Superioară de Asigurări şi Finanţe

Distribuie:

Publicat:

O Asociaţie Balcanică a Universităţilor de Economie a fost fondată la Şcoala Superioară de Asigurări şi Finanţe din Bulgaria.

Asociaţia este înfiinţată la iniţiativa şcolii superioare şi reuneşte universităţi din Bulgaria, Macedonia de Nord, Turcia, Albania, Muntenegru şi Kosovo, a informat instituţia, potrivit Agerpres.

"Sunt extrem de bucuros că astăzi lansăm o asociaţie care reuneşte universităţi de economie din regiunea balcanică. Consider că eforturile unite pentru crearea unui mediu durabil pentru învăţământul superior, schimbul ştiinţific şi academic vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii noastre şi, în special, a învăţământului superior în domeniul economiei", a spus rectorul şcolii, Boris Velchev.

Printre principalele obiective ale Asociaţiei Balcanice se află alinierea programelor de economie pentru a facilita recunoaşterea reciprocă a diplomelor şi formării profesionale, mobilitatea studenţilor, profesorilor şi administraţiei în cadrul Programului Erasmus şi a altor programe de mobilitate. Asociaţia va pune bazele pentru introducerea programelor comune de licenţă şi master.

Continuarea pe stiirpesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img