vineri, 29 martie, 2024

Bunuri accizabile de contrabandă oprite la frontiera de est

Distribuie:

Publicat:

Poliţişti de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Bivolari, respectiv Răducăneni au descoperit la sfârşitul săptămânii trecute, bunuri accizabile de aproximativ 10.000 de lei care urmau să ajungă pe piaţa neagră din România.

*La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bivolari – I.T.P.F. Iași, aflaţi în executarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control, pe raza localităţii de frontieră Bălteni, un autocamion,  condus de un ieşean, în vârstă de 48 de ani.

„La controlul efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, în plafon, în uşa frigiderului şi în spătarul scaunului şoferului 15.600 de ţigarete de diferite mărci, provenienţă extracomunitară. „ declara Mihaela Denis Lazar din cadrul I.T.P.F. Iaşi

* În data de 13 iunie, în jurul orei 11.15, o patrulă a poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Răducăneni, pe timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere în zona de competenţă, a oprit în trafic, pentru control, pe DN 28, care face legătura între Iaşi şi Albiţa, în localitatea de frontieră Gorban, un autovehicul înmatriculat în Bulgaria, condus de un vasluian, în vârstă de 25 de ani.

În urma unui control efectuat asupra mijlocului de transport, colegii noştri au descoperit, în portbagaj, 24,75 litri vin (33 de sticle de 0,75 litri) pentru care şoferul nu poseda documente de provenienţă.

 

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 9.869 de lei a fost reţinută în vederea confiscării.

Colegii noştri efectuează cercetări în cele două cauze sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img