vineri, 19 aprilie, 2024

Bursa de Valori Bucuresti incepe anul pe rosu si cu rulaje mici: Indicele BET a scazut cu 0,56% in prima sedinta din 2020

Distribuie:

Publicat:

Bursa de Valori București (BVB) a început noul an în scădere, toți cei nouă indici ai Bursei de Valori București marcând deprecieri în prima ședință din 2020. Indicele BET a marcat o pierdere de 0,56% vineri, pe fondul contagiunii din piețele externe, anunță MEDIAFAX.

Ziua de vineri a fost una în general negativă pentru piețele bursiere din lume, tendința fiind una de depreciere atât în Europa, cât și pe Wall Street, în contextul în care investitorii s-au speriat de o posibilă amplificare a tensiunilor geopolitice între Statele Unite și Iran. Bursa locală nu a scăpat, contagiunea atingând și cotațiile de la București.

Activitatea de tranzacționare de vineri a fost totuși modestă, în ton cu rulajele din ultimele câteva luni. Lichiditatea în prima zi din an a fost de doar 17,62 milioane de lei (3,68 milioane de euro).

Din cadrul indicelui BET, cele mai bune evoluții au fost înregistrate de: Electrica (EL) plus 1,41% și Sphera Franchise Group (SFG) plus 1,06%. La polul opus stau majoritatea titlurilor din BET, din care ies în evidență titlurile MedLife (M), cu o scădere de 2,06% și BRD, care au pierdut 1,52%.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP), care au scăzut 0,83%, au ocupat prima poziție în topul celor mai tranzacționați emitenți, cu schimburi în valoare de 6,31 milioane de lei. Titlurile FP sunt urmate în clasamentul rulajelor de acțiunile Banca Transilvania (TLV), care au scăzut cu 0,39% pe fondul unui rulaj de 2,83 milioane de lei, și Romgaz (SNG), care au pierdut 0,67% pe tranzacții în sumă de aproape 1,1 milioane de lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img