miercuri, 17 aprilie, 2024

BVB va organiza, în perioada aprilie-decembrie, 9 evenimente naţionale dedicate investitorilor de retail, în cadrul programului educaţional ”Fluent în finanţe”

Distribuie:

Publicat:

Bursa de Valori Bucureşti continuă, pentru al patrulea an consecutiv, programul "Fluent în finanţe", cu o serie de evenimente gratuite de educaţie financiară care vor avea loc la nivel naţional, în perioada aprilie-decembrie, şi care se adresează persoanelor fizice interesate să descopere oportunităţile oferite de piaţa de capital şi să devină investitori.

"Conceptul educaţional care stă la baza programului Fluent în Finanţe are în vedere asigurarea unui prim contact al participanţilor cu piaţa de capital şi cu Bursa de Valori Bucureşti. Desfăşurăm acest proiect la nivel naţional tocmai pentru a veni mai aproape de persoanele care nu sunt familiarizate cu piaţa de capital, dar care corespund profilului de investitor şi care pot beneficia de pe urma acestei calităţi. Vom avea mai mulţi investitori pe măsură ce creşte nivelul de cultură financiară, iar unul dintre obiective este să avem cât mai mulţi români cu economiile investite pe piaţa de capital", a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB, într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

Evenimentele organizate de BVB împreună partenerii se vor desfăşura la Braşov – 24 aprilie (în parteneriat cu Estinvest), Bucureşti – 15 mai (în parteneriat cu Grupul Banca Transilvania), Cluj-Napoca – 16 mai (în parteneriat cu Grupul Banca Transilvania), Iaşi – 17 mai (în parteneriat cu Estinvest), Sibiu – 5 iunie (în parteneriat cu IFB Finwest), Timişoara – 18 septembrie (în parteneriat cu IFB Finwest), Cluj-Napoca – 9 octombrie (în parteneriat cu Grupul Banca Transilvania), Oradea – 6 noiembrie (în parteneriat cu IFB Finwest) şi Bucureşti – 4 decembrie, în parteneriat cu Estinvest.

"Prin Fluent în Finanţe promovăm investiţiile responsabile şi piaţa de capital în rândul investitorilor individuali din România. Astfel, contribuim la facilitarea accesului lor la societăţi de intermediere financiară, fonduri de investiţii şi fonduri de pensii din întreaga ţară, toate cu un singur scop: să facem piaţa românească de capital mai accesibilă oricărei persoane interesate să devină investitor", a spus Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB.

Programul "Fluent în Finanţe" a început în iulie 2015 şi, în faza iniţială, a vizat companiile interesate să ofere cursuri de educaţie financiară către angajaţi. După succesul înregistrat la nivel naţional, proiectul a fost extins în noiembrie 2015 către persoane fizice, în martie 2016 către studenţi, iar în iunie 2016 către companiile listate pe bursă.

"Până în prezent, 40 de companii şi 17 universităţi din Bucureşti şi din ţară au introdus cursurile "Fluent în Finanţe" pentru angajaţii şi studenţii lor. Astfel, peste 170 de seminarii, dintre care 19 exclusiv pentru persoanele fizice, la care au participat 10.000 de oameni, au fost ţinute până la această dată, ca parte a celei mai importante mişcări de susţinere a educaţiei financiare în rândul populaţiei derulate de Bursa de Valori Bucureşti", se menţionează în comunicat.

"Fluent în Finanţe" este o platformă extinsă de educaţie financiară din România şi include mai multe segmente, printre care videoclipuri educaţionale, un modul de eLearning, glosar de termeni, test de cunoştinţe, dar şi o hartă interactivă a companiilor de brokeraj autorizate. AGERPRES

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img