marți, 23 aprilie, 2024

Căderea părului afectează doi din trei bărbaţi şi una din cinci femei

Distribuie:

Publicat:

Datorită progreselor semnificative în domeniul chirurgiei plastice, interesul pentru implantul de păr a crescut semnificativ în ultimii ani. Căderea părului afectează doi din trei bărbaţi şi una din cinci femei. Unele persoane încep să-şi piardă părul încă din jurul vârstei de 20 de ani. 
Factorii responsabili pentru apariţia calviţiei
Spălatul frecvent pe cap, o circulaţie proastă, purtarea pălăriilor sau alte obiceiuri personale nu constituie, de fapt, principalii factori care duc la căderea, timpurie sau nu, a părului. La bărbaţi, principalul factor în apariţia calviţiei este cel ereditar. La femei, schimbările hormonale, mai ales cele care se petrec în timpul menopauzei sunt principalii factori responsabili pentru rărirea şi căderea părului. Accidentele, arsurile şi bolile pot declanşa, de asemenea, căderea părului.
Premisele implantului de păr
Dacă v-aţi întrebat vreodată cum poate o astfel de intervenţie chirurgicală să vă schimbe înfăţişarea şi să vă mărească încrederea în sine, trebuie să cunoaşteţi modul în care decurge un astfel de implant şi consecinţele la care trebuie să vă aşteptaţi de pe urma lui.
Ca şi în cazul chirurgiei plastice faciale, premisele obligatorii le constituie o sănătate bună şi nişte aşteptări realiste. Este important să înţelegem că un astfel de implant are anumite limite. Nu există un implant de păr cu rezultate ideale. Scopul acestei intervenţii chirurgicale este de a îmbunătăţi cât mai mult posibil aspectul fizic al pacientului. La bărbaţi, calviţia începe adesea prin rărirea şi apoi căderea părului din partea din faţă şi în această fază este foarte uşor să se intervină pentru o corecţie.
Implantul de păr presupune, de obicei, mai multe grefe ce trebuie implantate pe parcursul mai multor şedinţe, efectuate, în general, la interval de cel puţin patru luni, pentru a permite o vindecare şi o regenerare adecvate. Medicul va explica pacientului ce fel de anestezie este indicată în fiecare caz în parte. Chirurgul plastician se decide, de obicei, în favoarea unei anestezii locale sau parţiale pentru implantul de grefă, dar cei mai mulţi chirurgi optează pentru o anestezie generală în cazul unei intervenţii mai complexe. Nu trebuie neapărat să fii chel sau aproape chel pentru a te supune unui transplant de păr. De asemenea, vârsta nu constituie un impediment pentru utilizarea transplantului. Cu cât pacientul este mai tânăr, cu atât metoda de transplant trebuie să fie mai conservatoare, deoarece regiunea din care se prelevează părul poate să nu fie încă suficient de stabilă. Este ideal ca pacientul să aibă un păr suficient de des pe porţiunile de unde se va efectua prelevarea, pentru a putea acoperi îndeajuns zonele în care calviţia este sau va fi prezentă.
Chirurgul plastician este cea mai bună sursă de informaţii pentru necesităţile fiecărui pacient în parte şi pentru particularităţile sale.

Dr. Sidonia Susanu,
Medic Primar Chirurgie Estetica Plastica si Microchirurgie Reconstructiva
Director Medical la Susanu Clinic
www.susanuclinic.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img