joi, 28 martie, 2024

Cât costă vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din stațiunea Predeal. Se vinde cu o avere

Distribuie:

Publicat:

Una dintre vilele de protocol din Predeal ale lui Nicolae Ceauşescu a fost scoasă la vânzare. Bineînțeles, și prețul este unul pe măsură. Fostul președinte al României a folosit această vilă de protocol în perioada în care era adjunctul ministrului Forţelor Armate. Mai mult decât atât, vila are opt camere.

Pentru a cumpăra vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu din stațiunea Predeal trebuie să scoți destul de mult din buzunar. Imobilul de-a dreptul impresionant este construit în stil tradiţional.

Cât costă vila de protocol a lui Nicolae Ceaușescu

Vila a fost construită în 1927. Mai mult decât atât, are vedere spre Masivul Postăvarul. Are o suprafaţă totală desfăşurată de peste 320 de metri pătraţi. Imobilul are şi un teren în suprafaţă totală de peste 1.300 de metri pătraţi.

În anul 1937, această clădire a avut parte și de primul proprietar, atunci când a fost achiziționată de Comitetul Şcolar al Municipiului Ploieşti. Ulterior, această vilă a fost naţionalizată şi administrată de Ministerul Forţelor Armate.

După 1965, vila de protocol a trecut în administrația Întreprinderii Economice de Odihnă, ieșind de sub jurisdicția Ministerului Apărării. În ceea ce îl privește pe Nicolae Ceauşescu, fostul președinte a folosit-o între anii 1950 şi 1958.

Ce dotări are vila de protocol

Vila se află la doar 3 minute de pârtia de ski. Pe site-urile unde este scoasă la vânzare, potențialii clienți sunt informați că vila dispune de un dormitor de 10.5 mp, o baie de 7 mp, dar asta nu e tot.

Există și o zona spa de 25 mp care cuprinde un jacuzzi impresionant, saună, o cramă de 9,6 mp, camera tehnică și spații de depozitare. Dispune și de o curte amenajata spectaculos, având un foișor spațios de 40 mp.

Prețul este de 1.149.000 euro. De asemnea, vila de protocol reprezintă una dintre primele construcții de agrement ridicate în zonă, devenind reședința de iarnă a profesorului Teodor Vasilescu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img