vineri, 29 martie, 2024

Cât de eficiente sunt vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson în fața variantei Omicron

Distribuie:

Publicat:

Noua tulpină a virusului Sars-Cov-2 provoacă îngrijorare în întreaga lume și întrebarea care se află în aceste zile pe buzele tuturor este dacă vaccinurile autorizate în Uniunea Europeană protejează în mod eficient. Iată ce au declarat producătorii vaccinurilor Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson&Johnson despre eficiența acestor seruri împotriva variantei Omicron.

Informațiile despre cât de periculoasă este noua tulpină Omicron sunt încă foarte puține. Cercetătorii s-au pus de acord că această nouă variantă se răspândește mult mai rapid decât varianta Delta, însă datele despre gravitatea simptomelor pe care le provoacă sunt încă insuficiente pentru a trage o concluzie.

Producătorii vaccinurilor anti Covid-19 autorizate în acest moment în Uniunea Europeană explică în ce fele protejează serurile lor împotriva variantei Omicron.

Unii spun că un nou vaccin modificat pentru varianta Omicron este inevitabil, întrucât aceasta poate suferi prea multe mutații. Alții afirmă că deocamdată nu avem suficiente date pentru a fi siguri de acest lucru, scrie CBS News, citat de Hotnews.ro.

Pfizer ar putea produce un vaccin eficient împotriva Omicron în 100 de zile

Cercetătorii de la Pfizer și BioNTech analizează în prezent eficacitatea împotriva variantei Omicron a vaccinului anti-Covid pe care l-au dezvoltat, primul aprobat în Uniunea Europeană.

Pfizer a anunțat că ar putea produce un vaccin modificat pentru varianta Omicron în „aproximativ 100 de zile”.

Pfizer a dezvoltat, de asemenea, și o pilulă anti-Covid, Paxlovid, despre care spune că oprește transmiterea coronavirusului, blocând replicarea virusului în interiorul celulelor infectate. CEO-ul Pfizer Albert Bourla a declarat săptămâna trecută că este încrezător că Paxlovid este eficace împotriva variantei Omicron.

Moderna susține că va exista o scădere semnificativă a eficacității vaccinului

Dr. Stephen Hoge, președintele Moderna, a afirmat că există o probabilitate mare ca actualele vaccinuri anti-Covid să nu fie la fel de bune împotriva variantei Omicron. „Cred că există un risc real să vedem o scădere a eficacității vaccinurilor”, a declarat acesta duminică.

Dr. Paul Burton, directorul medical al companiei farmaceutice, a afirmat la rândul său că Moderna va avea nevoie de trei luni pentru a produce un vaccin specific pentru varianta Omicron.

Continuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img