joi, 18 aprilie, 2024

Cătălin Drulă, după validarea ca preşedinte al USR: Misiunea USR este să ne folosim resursele, energia şi experienţa ca să oprim PSD şi PNL

Distribuie:

Publicat:

Congresul extraordinar al USR, desfăşurat online, l-a validat astăzi pe Cătălin Drulă în funcţia de preşedinte al partidului, cu un mandat de patru ani, după ce acesta a câştigat alegerile interne din primul tur, cu 71,3% din voturile exprimate.

La finalul evenimentului, preşedintele USR şi primarul Timişoarei, Dominic Fritz, au susţinut o conferinţă de presă, în Timişoara, în care au vorbit despre rolul şi obiectivele USR în actualul context politic.

"Am cerut colegilor mei un mandat pentru unitate şi stabilitate, pentru coerenţă şi eficienţă şi asta voi livra ca preşedinte al USR. Spre frica PNL şi PSD, USR va livra o opoziţie pe bune. PNL şi PSD au rupt România în două. Pe de o parte sunt milioane de familii care muncesc onest şi respectă regulile, care încearcă să construiască un viitor pentru ei şi pentru copiii lor. Şi aceasta este o Românie care suferă profund şi nu se întrevede sfârşitul acestei suferinţe. Inflaţie scăpată de sub control, dobânzile cresc galopant, taxele se majorează şi România este în risc de sărăcie. De cealaltă parte, avem România lor, a privilegiaţilor, care au luat puterea politică pentru a se hrăni pe ei şi clientela de partid, care au strâns toată puterea în mâinile lor cu această super-majoritate la nivel naţional. Vor să fie deasupra regulilor, ei sunt cei care îşi dau pensii speciale, salarii nesimţite din bani publici, cei care îşi angajează rudele şi pilele de partid la stat", declară Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Acesta subliniază că PNL şi PSD duc România către faliment, cu toată viteza înainte.

"Guvernul cheltuie în neştire bani pe care nu îi are. La fiecare 4 lei adunaţi la bugetul de stat, sunt împrumutaţi încă 2 lei, unul pentru a acoperi datoriile din trecut şi unul pentru a finanţa cheltuielile curente. În loc să ţină cheltuielile statului sub control, au angajat în primele şase luni 15.000 de noi funcţionari.

Acum încearcă să astupe o parte din această gaură tot băgând mâna în buzunarul oamenilor. Misiunea noastră, a USR, este să ne folosim resursele, energia şi experienţa ca să-i oprim. Grija noastră se îndreaptă astăzi către cei care suferă din cauza regimului PNL-PSD", mai afirmă Cătălin Drulă.

"USR va moderniza România. Aici, la Timişoara, la nivel local, se vede cât se poate de bine cum partidele care sunt la guvernare, PNL şi PSD, încearcă să-şi acopere incompetenţa şi propria nepăsare cu tot felul de atacuri. Eu aş vrea să aud care sunt planurile Guvernului pentru criza energetică, care se înrăutăţeşte în fiecare zi. Alte ţări fac pregătiri, fac planuri, Guvernul PSD-PNL doarme. Aş vrea să aud răspunsurile Guvernului pe tema lucrărilor de infrastructură, aş vrea să aud şi ce au de spus parlamentarii PSD şi PNL despre proiectele importante pentru Timişoara.

Tot ce auzim, însă, ca la grădiniţă, sunt acuze, ca să-şi acopere inacţiunea. Cătălin Drulă este o voce pentru o Românie onestă şi corectă, o voce pentru asistenta medicală care nu acceptă şpagă, deoarece crede în acces la sănătate pentru toţi, o voce pentru antreprenorii din România, o voce pentru profesori. Începe o nouă epocă, noi, USR, vom arăta în ce direcţie putem să mergem şi sunt sigur că diferenţa între USR şi Guvernul care se gândeşte doar la clientela de partid va fi din ce în ce mai clară", declară Dominic Fritz, primarul Timişoarei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img