joi, 25 aprilie, 2024

Cât vor costa parcările în București începând cu 15 august 2022. Cât este amenda dacă nu sunt plătite

Distribuie:

Publicat:

Tarifele pentru parcările pe locurile publice, în afară de cele de reședință, din București se vor schimba începând cu data de 15 august 2022. Iată cât vor costa parcările în Capitală, dar și cât este amenda dacă acestea nu sunt platite!

Cât vor costa parcările în București de la 15 august 2022

Bucureștiul va fi împărțit, începând cu 15 august 2022, în trei zone mari, adică Zona 0, Zona 1 și Zona 2. Tarifele de preț pentru fiecare zonă în parte vor fi următoarele:

Zona 0: 07:00 – 23:00 – 10 lei/oră

Zona 1: 07:00 – 23:00 – 5 lei/oră

Zona 2: 07:00 – 19:00 – 2,5 lei/oră

Plata tarifelor va permite utilizarea unui singur loc de parcare fără rezervarea sau nominalizarea acestuia. De altfel, tariful pentru Zona 0 și 1 se aplică pentru primele două ore de utilizare a locului de parcare, iar după ce durata va expira se va aplica măsura suprataxării, care va avea un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare oră de depășire a parcării.

Cum sunt împărțite zonele

Zona 0 va fi împărțită după cum urmează: aria delimitată de străzile Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Strada CA Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piața Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti

Zona 1 va fi împărțită după cum urmează: aria cuprinsă între ZONA 0 și străzile: Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piața Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. București_Ploiești – Bdul. Aerogării – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lânăriei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piața Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piața Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

Zona 2 va fi împărțită după cum urmează: aria cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București.

Vor exista și abonamente

Primăria Municipiului București va pune la dispoziție și abonamente bucureștenilor, începând cu data de 15 august 2022. Așadar, pentru eliberarea unui abonament, riveranii, adică persoanele fizice care posedă autoturisme și au domiciliul pe strada unde este amenajat parcajul public, trebuie să prezinte buletinul de identitate care să demonstreze că domiciuliul lor este pe strada pe care ei doresc să aibă loc de parcare plătit prin abonament, dar trebuie să prezinte și certificatul de înmatriculare al mașinii care să demonstreze că autoturismul este proprietatea sa sau copia după contractul de leasing pentru persoana fizică ca să dovedească faptul că solicitantul deține în folosință autovehiculul pentru care vrea loc de parcare. Pentru a se putea acorda acest tip de abonament pentru locul de parcare, adresa din certificatul de înmatriculare trebuie să fie aceeași cu adresa de locuință din buletin.

Persoanele fizice pot să aleagă abonamente de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2 ale Bucureștiului. De asemenea, persoanele juridice au posibilitatea să opteze pentru abonamente fără rezervare a locului de parcare de o zi, o săptămână, o lună, un semestru sau un an pentru fiecare dintre zonele 0, 1 sau 2, în intervalul orar 07:00 – 23:00 sau pentru abonamentele care au rezervarea locului de parcare, pe o durată de o lună, un semestru sau un an, 24 de ore din 7.

Operatorii economici care dețin autocare sau autoturisme în sistem car sharing vor avea la dispoziție, din 15 august 2022, tarife unice pe oră, respectiv tarife lunare, după cum urmează: TARIF UNIC, în intervalul orar 00:00 – 24:00, pentru autocare, de luni până duminică – 20 de lei ora, iar pentru autoturisme utilizate în sistem car sharing, de luni până duminică – 1.000 de lei pe lună.

Cât costă amenda dacă parcările nu sunt plătite

Dacă nu plătiți locurile de parcare în București riscați să primiți amenzi în valoare de 200 de lei pe zi. Pe lângă amendă riscați și imobilizarea autovehiculului prin blocarea roților sau a parbrizului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img