joi, 18 aprilie, 2024

Cafeaua si energizantele elimina artificial oboseala in sesiune. Ce poti lua ca sa-ti cresti fara riscuri puterea de concentrare

Distribuie:

Publicat:

Sesiunea este perioada cea mai stresanta din viata unui student, astfel ca alimentele si bauturile care stimuleaza sistemul nervos si maresc puterea de concentrare si de memorare sunt utilizate in cantitati mari. Cafeaua este poate cea mai folosita bautura in aceasta perioada cu rezultate mai bune sau mai modeste. Cat despre bauturile energizante medicii avertizeaza ca acestea sunt de-a dreptul periculoase dand doar senzatia ca putem face fata stresului. Unii specialisti in apifitoterapie considera ca alimental cel mai indicat pentru stimularea sistemului nervos si eliminarea stresului acumulat este laptisorul de matca. Potrivit acestora,  laptisorul de matca contribuie la imbunatatirea memoriei, creste capacitatea de concentrare si asimulare a informatiei si elimina starile de somnolenta, care pot aparea atunci cand invatam asiduu.

Prin prezenta anumitor oligoelemente esentiale  – fosfor, magneziu -, a vitaminelor B1, B2, B6, a aminoacizilor  – fenilanalina, triptofan-, laptisorul de matca pur s-a dovedit a fi util pentru imbunatatirea memoriei si cresterea randamentului intelectual. Laptisorul de matca pur este printre putinele surse naturale de acetilcolina, un neurotransmitator foarte important, esential in transmiterea influxului nervos. Astfel, el poate imbunatati capacitatea de concentrare pe o perioada mai lunga de timp. S-a dovedit stiintific ca laptisorul de matca pur joaca un rol esential in dezvoltarea si buna functionare a sistemului nostru nervos, refacand sinapsele si celulele nervoase, caci, pe langa vitamine, minerale, enzime si aminoacizi, acest aliment-minune ne furnizeaza si acidul 10-HDA, esential pentru dezvoltarea neuronala si pentru stimularea sistemului imunitar.

„In perioada examenelor, din cauza emotiilor si a oboselii, devenim mai stresati, mai nervosi si, uneori, putem suferi chiar de insomnie. Laptisorul de matca pur poate elimina stresul, deoarece contine niacina si piridoxina, ambele calmante naturale foarte eficiente, care nu dau nici un fel de dependenta. Consumatorii de laptisor de matca pur suferind de depresie sau stres, au relatat ca au experimentat destul de rapid o senzatie puternica de bunastare generala, prin cresterea rezistentei la oboseala, amplificarea performantelor intelectuale, precum si prin instalarea unei stari mentale mult imbunatatite”, declara Ovidiu Bodea, directorul ApiLand, potrivit adevarul.ro.

Pentru beneficii maxime, se recomanda consumul in cure de 6 saptamani. Se administreaza sublingual pana la dizolvare totala, dimineata, cu 20 – 30 minute inainte de masa. Doza recomandata este de 0,5 grame/zi pentru copii si 1-2 grame/zi pentru adulti. Laptisorul de matca se pastreaza la frigider, la temperaturi cuprinse intre 2º C si 6º C. Se poate consuma si omogenizat in miere 2% – de exemplu, 10 grame laptisor de matca pur combinat cu 500 de grame de miere cruda. In acest caz, doza recomandata este de 1-2 lingurite/zi, atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img