joi, 28 martie, 2024

Calculele calificarii. De ce egalul cu Elvetia e un rezultat mare

Distribuie:

Publicat:

Cu un punct dupa primele doua partide din grupa, Romania are nevoie neaparat de victorie in confruntarea cu Albania, de duminica, pentru calificare.

1-2 cu Franta si 1-1 cu Elvetia sunt scorurile care ne fac sa visam la fazele finale ale turneului final Euro 2016. Chiar daca astazi tricolorii nu au mai fost la fel de proaspeti ca in partida de deschidere, in repriza secunda cedand total initiativa, rezultatul este unul bun, care ne ajuta in perspectiva calificarii.

Conditia este sa invingem in ultima partida Albania, pe hartie cea mai slaba echipa din grupa. Chiar daca vor pierde cu Franta, elevii lui Gianni De Biasi vor fi foarte motivati in partida de la Lyon, o eventuala victorie impotriva noastra aducandu-le aproape sigur calificarea in optimi de pe locul trei din grupa (specialistii estimeaza ca sunt 85-87% sanse ca o formatie care aduna trei puncte in grupa sa fie una dintre cele mai bune patru formatii de pe locul trei care merg mai departe).

Victoria in meciul direct este asadar obligatorie atat pentru noi, cat si pentru Albania, cu mentiunea ca noi avem o sansa destul de buna la locul secund. Cum am pierdut la limita contra Frantei, iar Elvetia a batut Albania tot la limita, golaverajul va fi cel care va face departajarea intre noi si Elvetia, in conditiile in care Giroud&Co isi vor respecta blazonul si vor invinge adversara noastra de azi. Cum am terminat la egalitate cu Elvetia, urmatorul criteriu de departajare va fi golaverajul, care in acest moment ne ajuta.

De mentionat ca exista posibilitatea sa fim intre cele mai bune echipe de pe locul trei si cu doar doua puncte acumulate (un egal cu Albania), insa acest scenariu pare mai degraba desprins de realitate, scrie digisport.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img