vineri, 19 aprilie, 2024

Calin Popescu Tariceanu, prima REACTIE dupa ce Guvernul a adoptat OUG

Distribuie:

Publicat:

Calin Popescu Tariceanu a vorbit despre decizia Guvernului de a promulga OUG, explicand ca, din perspectiva sa, magistratii ar trebui sa aplice legea si explicand ca sustine in continuare aceste modificari legislative. Tariceanu a spus ca fiecare persoana trebuie sa isi poata spuna parerea, dar are impresia ca protestele nu s-au desfasurat “in cadru legal”, explicand ca nu isi doreste “ca forta bastonului sa domneasca in Romania”, transmite Realitatea Tv.

“Consultarea cu asociatiile magistratilor si cu procurorul general, este absolut normala, dar doresc sa subliniez ca trebuie sa respectam principiul separarii puterilor in stat. E suveran in aplicarea legislatiei. Trebuie sa stim care sunt rolurile noastre. Ordonantele….e vorba de un proces deschis in care se vor aduce modificari.

Legitima este aceasta manifestare de a ne spune punctul de vedere. Suntem intr-o societate libera. As prefera ca acest lucru sa se petreaca cu precadere unde democratia e reprezentata si unde si puterea si opozitia sunt….Am impresia ca nu s-au desfasurat in cadru legal.  CSM a devenit tot mai politic. Rolul justitiei e sa se tina departe de sustinerea politica. In discutiile pe care le voi avea voi asculta cu atentie…Cred ca nu putem avansa in procesul de reforma decat daca facem aceste discutii. Abuzul in serviciu e in discutii peste tot in lume. A dat nastere la interpretari abuzive in foarte multe tari, ori eu vreau sa ne aliniem la standardele europene.  Ca liberal, pun mai presus de orice democratia si respectarea drepturilor cetatenesti. Nu ma intereseaza ca forta bastonului sa domneasca in Romania. “, a spus Tariceanu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img