vineri, 29 martie, 2024

Calitatea spatiului educational reuneste la Bucuresti lideri din educatie si din arhitectura

Distribuie:

Publicat:

Lideri din educatie si din arhitectura din Finlanda, Danemarca, Marea Britanie, Germania, Romania, Olanda si Rusia participa pe 3 martie la Building Education Bucharest International Forum 2016, un eveniment unic in Romania, dedicat calitatii spatiului educational.

Forumul international pentru calitatea spatiului educational va reuni la Bucuresti profesiile educatiei si profesiile construirii spatiului, peste 200 de manageri din educatie, de la gradinite la universitati, publice si private, arhitecti, furnizori de solutii si de tehnologii.

In cadrul celor 5 sesiuni ale forumului vor sustine prezentari si studii de caz 25 de speakeri, reprezentanti ai: University of Cambridge; Times Higher Education World University Rankings – clasamentul mondial al institutiilor de invatamant superior; Perkins+Will – prima pozitie in topul international al birourilor de arhitectura specializate in proiecte educationale; UNStudio; Zaha Hadid Architects; Burntwood School din Marea Britanie, desemnata cladirea anului 2015 de catre Royal Institute of British Architects ; Saunalahti School din Finlanda sau „Scoala Viitorului”, cum a numit-o mass-media internationala; „Smart School” – o altfel de scoala din Irkutsk, proiect castigator al concursului international de arhitectura lansat in 2015 de Rusia; Transylvania College – o scoala multipremiata din Cluj-Napoca; printre cele mai importante scoli internationale din Bucuresti: The American International School of Bucharest, The British School of Bucharest si The International School for Primary Education.

Tematicile abordate sunt: rolul spatiilor in educatie; calitatea spatiului educational si calitatea actului educational; legatura dintre educatie si spatiul in care are loc actul educational; profesiile educatiei si profesiile construirii spatiului – conexiuni, influente si interferente; viziunile celor mai importante firme de arhitectura cu privire la spatiile educationale; experiente unice din educatie, prezentate de lideri ai scolilor; bune practici de management educational; studii de caz despre colaborarile de succes dintre arhitecti si managerii din educatie in construirea de scoli sau in transformarea spatiilor educationale; parteneriat pentru educatie.

Chairman al evenimentului este Presedintele Ordinului Arhitectilor din Romania, arhitect Serban Tiganas: “Nevoia de educatie ca materie prima pentru constructia viitorului Romaniei este evidenta si indiscutabila. Care este viziunea si care sunt proiectele sustenabile care conduc spre educatia de care avem nevoie? Actul educational acopera practic intreaga noastra viata, dar se intensifica in perioadele fundamentale ale diverselor etape de formare. El este intotdeauna gazduit si influentat de spatii cu cerinte speciale de calitate. Profesia de arhitect initiaza un dialog deschis cu profesiile educatiei pentru a discuta starea in care ne aflam si mai ales pentru a identifica modele si solutii, pentru a le propaga. Building Education Bucharest International Forum 2016 este cadrul pregatit pentru acest dialog in urma caruia asteptam sa ne cunoastem mai bine prin ceea ce incercam si sa ne facem eforturile convergente si coerente”.

Un proiect realizat sub egida Ordinului Arhitectilor din Romania.

www.building-education.ro   /   www.facebook.com/SpatiulEducational 

Din aceeasi serie de proiecte: Building Health Bucharest International Forum 2015 – www.building-health.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img