sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Calmarea durerilor de ureche: Remediile naturale care iau durerea cu mâna

Distribuie:

Publicat:

Durerile de urechi pot fi deranjante, dar nu toate infecțiile urechii sunt bacteriene sau necesită medicamentație. De fapt, îți poți a calma durerile de urechi mai puțin severe sau poți reduce durerea cu ajutorul unor remedii simple pe care le poți încerca acasă!

Deși ai putea crede că durerile de urechi sunt doar o neplăcere minoră, acestea pot provoca, uneori, dureri cu adevărat supărătoare. Durerile de ureche pot fi atât de insuportabile, încât să-ți fie dificil să dormi, să mănânci sau să faci orice altceva.

Cauze dureri de urechi

Infecțiile urechii sunt cea mai frecventă cauză a durerii de urechi. Când urechea se infectează, inflamația și acumularea de presiune provoacă dureri care pot fi resimțite intens.

Pacienții care se confruntă cu infecții ale urechii au adesea alte simptome, cum ar fi presiune la nivelul sinusurilor sau durerea în gât, deoarece infecțiile din zonele din apropiere pot afecta urechea.

O infecție a urechii poate fi, de asemenea, o afecțiune de sine stătătoare. Majoritatea infecțiilor urechii sunt bacteriene, nu virale.

Alte afecțiuni pot provoca, de asemenea, dureri la urechi, precum:

Durerea specifică care poate fi de la infecții sau inflamații în altă parte a corpului. De exemplu, o durere de dinți poate provoca dureri de urechi.

Bolile cronice, care includ disfuncția articulației temporomandibulare;

Infecțiile pielii, dacă sunt în sau în jurul urechii;

Reacțiile alergice cauzate de diverși factori, cum ar fi săpun, șampon sau cercei;

Apa, care poate provoca dureri de urechi, dacă este prinsă în ureche;

Presiunea – schimbările de altitudine pot afecta presiunea din urechi.

Remedii dureri de urechi

1. Analgezicele fără prescripție medicală

Academia Americană de Pediatrie (AAP) sugerează analgezice fără prescripție medicală, precum ibuprofenul și acetaminofenul pentru a controla durerea asociată cu un tip de infecție dureroasă a urechii numită otită medie acută.

Aceste medicamente pot ajuta, de asemenea, la scăderea febrei.

Discută cu medicul despre doza potrivită pentru copii. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) recomandă părinților să discute cu un medic înainte de a administra medicamente fără prescripție medicală unui copil sub 2 ani.

Este important să reții că nu este sigur să administrezi aspirină bebelușilor și copiilor mici, din cauza riscului unei afecțiuni care poate pune viața în pericol, numită sindromul Reye.
În plus, aceste medicamente pot provoca reacții adverse grave la bebeluși și copiii mici.

2. Compresele reci sau calde

Oamenii folosesc adesea pachete de gheață sau comprese calde, cum ar fi un tampon de încălzire sau o cârpă umedă, pentru a calma durerea. Același lucru se poate face și pentru durerile de urechi. Această metodă este sigură atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Pune punga de gheață sau compresa caldă peste ureche și alternează între cald și rece după 10 minute, recomandă doc.ro. Dacă preferi fie rece, fie cald, poți folosi o singură compresă.

Continuarea pe exquils.ro

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img