News Flash:

“Camatarul”din Episcopia Husilor,a mai pierdut un proces

8 Februarie 2016
5214 Vizualizari | 5 Comentarii
Victorie pentru Lucian Botez,preotul care a fost evacuate din parohie cu ajutorul mascatilor,toate acestea dupa ce a reusit sa starneasca furia Episcopului Husilor,in speta,Corneliu Barladeanu.

In data de 3 februarie,magistartii de la Tribunalul Vaslui au respins apelul formulat de Episcopia Husi,impotriva sentintei prin care fostul preot LUCIAN BOTEZ a castigat procesul impotriva evacuarii sale din parohia pe care o pastorea in BOZIA.

Episcopia Husilor a pierdut un nou proces cu preotul evacuat din parohie cu mascatii. De cinci ani, tanarul preot, fost paroh intr-un sat de pe Valea Prutului din Vaslui, este tarat de mai-marii Episcopiei Husilor intr-o lupta absurda a unor orgolii greu de inteles. Cererea de evacuare s-a judecat pe rolurile instantelor din Barlad, Vaslui si Iasi timp de trei ani de zile, in prezent dosarul aflandu-se la rejudecare. Procesul dus de Episcopia Husilor in acest caz frizeaza absurdul pentru ca, in realitate, preotul a parasit parohia inca din anul 2013. Desi a pierdut toate procesele intentate preotului Lucian Botez, Episcopia Husilor continua cu inversunare batalia in instanta, facand apel la toate caile de atac extraordinare, platind sume uriase pe avocati si cheltuieli de judecata, pentru o cauza ce nu mai are obiect.

Va reamintim ca Lucian Botez a reusit sa intre in dizgratiile Episcopului Husilor in anul 2011,atunci cand acesta a avut curajul sa isi ceara drepturile salariile pe care le primea de la stat,insa Episcopia Husilor,isi oprea si ea o suma,desi pe statul de plata,preotul era obligat sa semneze precum ca ar fi primit suma corecta. Pentru ca nu a dorit sa fie partas abuzurilor, parintele Botez si-a cautat dreptatea la instantele civile. Gestul sau avea sa starneasca furia episcopului Corneliu Barladeanu.

Episcopia Husilor, executata silit Separat de cererea de evacuare, Episcopia Husilor a pierdut si celelalte procese care vizau drepturile salariale ale preotului Lucian Botez. In primavara anului 2015 preotul a castigat definitiv un prim proces cu Episcopia Husilor, care a fost obligata sa-i restituie preotului sumele retinute in mod ilegal din salariu, aproape 12.000 de lei. Desi hotararea era definitiva, banii nu au fost restituiti preotului Botez, decat dupa jumatate de an, cand acesta a apelat la un executor judecatoresc, iar conturile Episcopiei au fost blocate.

corneliu barladeanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (5)

Florentina  | #4262
Această metodă de a lua bani din drepturile salariale ale preoţilor de la statul român pentru care au învăţat-seminar, facultate,alţii master şi doctorat se practică din totdeauna.E grav că unele parohii nu au venituri şi foarte mulţi preoţi îşi plătesc din indemnizaţiile de la stat toate dările către stat,pentru vechime şi pensie. RUŞINEEEE ŞI PĂCAT.Biserica a ajuns un S.R.L.iar slujitorii ei nişte perceptori cu diplomă.
Princess  | #4304
Citez cu aproximatie dintr-o diutscie cu un crestinopat pe tema "de ce biserica tre' sa aiba haur peste haur": "pai normal ca trebuie sa aiba aur! biserica e reprezentanta domnului pe pamant, trebuie sa arate maret si fastuos si bogat,ca sa-si arate lumii importanta! Doar n-ai vrea sa-ti slujeasca preotul in zdrente!". Q.E.D...biserica = sa moara dusmanii mei ("sectari satanisti" "ateo-masoni" "eretici papistasi", etc) c-am mai mult haur decat ei. Citatul nu e exact, e din amintiri, dar cam asta e raspunsul unora cand ii intrebi de ce nu se revolta ca enoriasii mor de foame si de frig si biserica are aur cat sa scoata Romania si vreo trei tari vecine din criza.
Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0874 (s) | 23 queries | Mysql time :0.038302 (s)