vineri, 29 martie, 2024

Camera de Comert si Industrie Bucuresti si Ducatul Luxemburg au semnat un protocol pentru dezvoltarea colaborarii economice

Distribuie:

Publicat:

Conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi cea a Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România – Luxemburg (CCIRL), alături de reprezentanţii Consulatului Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucureşti, au semnat miercuri un protocol de colaborare, pentru dezvoltarea relaţiilor economice dintre cele două părţi, se menţionează într-un comunicat remis de CCIB,notează Agerpres.

Documentul a fost semnat din partea Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti de preşedintele acesteia, Costică T. Mustaţă, şi de secretarul general Sorin Dimitriu, din partea Camerei de Comerţ şi Industrie Bilaterală România – Luxemburg de preşedintele Gheorghe Ivan, şi de consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucureşti, Mihai Ferariu.

Ca urmare a încheierii acestui protocol, cele trei părţi s-au angajat să coopereze în vederea organizării, în cele două ţări, a unor schimburi de experienţă, misiuni economice şi forumuri de afaceri, precum şi a participării la manifestări expoziţionale specializate.

De asemenea, semnatarii s-au angajat să asigure reciproc asistenţă şi consultanţă antreprenorilor în vederea înfiinţării de societăţi comerciale în Luxemburg şi în România.

Preşedintele CCIB, Costică T. Mustaţă, a apreciat că iniţiativa are rolul de a facilita oportunităţile de afaceri dintre companiile din cele două ţări.

"Dorim să oferim membrilor noştri oportunitatea de a intra în dialog cu firme luxemburgheze, în cadrul unor întâlniri B2B pragmatice, după identificarea în prealabil a domeniilor de colaborare şi chiar a firmelor potenţial partenere. De exemplu, în ţara noastră există un interes major pentru dezvoltarea exporturilor, cu acent pe produse industriale complexe, cu valoare adaugată mare. De asemenea, multe combinate româneşti au nevoie de retehnologizare şi de investiţii masive. În acest context, Luxemburg este o ţară de mare interes pentru noi", a comentat preşedintele CCIB, citat în comunicat.

Semnatarii şi-au exprimat convingerea că, printr-o bună conlucrare, prevederile protocolului vor fi rapid puse în aplicare, fiecare manifestându-şi întreaga disponibilitate de a contribui la o informare mai eficientă a mediului de afaceri din România şi din Luxemburg.

Consulul onorific al Marelui Ducat de Luxemburg, Mihai Ferariu, a arătat că firmele luxemburgheze sunt interesate de sectoarele tehnologiei informaţiei, pieţei de capital şi a investiţiilor financiare.

De asemenea, preşedintele CCILR, Gheorghe Ivan, a apreciat că resursele minerale, comerţul exterior şi investiţiile sunt alte domenii-cheie pentru colaborarea româno-luxemburgheză.

Semnarea protocolului de colaborare dintre Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, CCIRL şi Consulatul Onorific al Marelui Ducat de Luxemburg la Bucureşti se înscrie în sfera preocupărilor constante ale CCIB de a contribui la internaţionalizarea activităţii comunităţii de afaceri a Capitalei, cu accent pe diversificarea exporturilor şi atragerea de investiţii străine.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img