vineri, 29 martie, 2024

Campania nationala de informare si constientizare anticoruptie ,,Tu poti face lumina”

Distribuie:

Publicat:

In perioada 01.10.2019 – 31.12.2019 Directia Generala Anticoruptie desfasoara campania anticoruptie „Tu poti face lumina”, in vederea constientizarii personalului M.A.I. si a cetatenilor cu privire la cauzele si consecintele implicarii in fapte de coruptie.
     
Directia Generala Anticoruptie, institutia abilitata in prevenirea si combaterea coruptiei in randul personalului M.A.I., a constituit un element important in procesul de creare a unui climat de integritate institutionala.
    
Activitatea D.G.A. in acest domeniu este reglementata de Strategia Nationala Anticoruptie 2016-2020 si de O.M.A.I. nr. 62 din 13.06.2018 privind organizarea si desfasurarea activitatilor de prevenire a coruptiei si educatie pentru promovarea integritatii in cadrul M.A.I.
   
Campania „Tu poti face lumina” este circumscrisa unei serii de activitati specifice cu caracter preventiv destinat personalului M.A.I., dar si cetatenilor.
      
Aceasta campanie are ca scop promovarea si dezvoltarea unui comportament integru in randul personalului M.A.I. si al cetatenilor prin constientizarea consecintelor faptelor de coruptie si a modalitatii de semnalare a acestora, prin prisma atitudinii civice de normalitate ce trebuie adoptata.
      
Obiectivele campaniei ating aspecte referitoare la obligatiile care deriva din calitatea de functionar public, atitudinea in fata unor posibile fapte de coruptie, constientizarea cetatenilor despre necesitatea semnalarii faptelor de coruptie despre care iau cunostinta prin apelarea Call Center Anticoruptie 0800 806 806.

Astfel, in cadrul acestei campanii vor fi organizate intalniri avand ca tematica integritatea (dezbateri publice, mese rotunde cu reprezentanti ai administratiei publice locale si ONG-uri), distribuire si panotaj a afiselor realizate in acest sens in institutiile M.A.I., distribuire de flayere si pliante cu carater informativ, mediatizarea globala a tuturor acestor elemente printr-un scurt metraj de informare, care poate fi vizualizat pe pagina de facebook a Directiei Generale Anticoruptie si poate fi descarcat de pe canalul de youtube al D.G.A, utilizand urmatoarele linkuri: https://www.youtube.com/watch?v=CfYyCC3CHmI  si https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/

In acest context, reiteram mesajul adresat cetatenilor de a lua atitudine impotriva faptelor de coruptie si de a sesiza ori de cate ori este nevoie acest aspect la Call Center 0800.806.806, apel gratuit din orice retea fixa sau mobila, la numarul de telefon al Serviciului Judetean Anticoruptie Vaslui – 0235/303.282 sau prin e-mail la adresa vaslui.dga@mai.gov.ro.

SERVICIUL JUDETEAN ANTICORUPTIE VASLUI

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img