joi, 28 martie, 2024

Cand cafeaua nu ne mai ajuta! Alimente care ne sporesc productivitatea

Distribuie:

Publicat:

Atunci cand constati ca cofeina nu te ajuta sa te abtii din a visa ochii deschiși… la un pui de somn, poate ar trebui sa iei in considerare o alimentatie care sa-ti sporeasca productivitatea.

Fructe de padure

Nu e cazul sa faci mofturi, pentru ca orice tip de fructe de padure abunda in antioxidanti ce lupta cu stresul oxidativ (inclusiv cu cel neuronal) si agenti anti-inflamatori, luptand astfel cu declinul cognitiv.

Albus de oua

Albusul de oua este bogat in in colina, zic si contin o cantitate de acizi grasi care ajuta la dezvoltarea si la buna functionare creierului, iar studii recente sugereaza ca ar reduce si nivelul colesterolului. Iata o idee geniala pentru micul dejun!

Ulei de nuca de cocos

Poate nu e cazul sa iei lecitina… deocamdata. O singura lingurita de ulei de nuca de cocos pe zi sprijina activitatea creierului si reduce pierderea memoriei odata cu inaintarea in varsta. Mai mult, acest aliment natural mentine sanatatea colonului.

Avocado

Acest fruct se gasesc grasimi monosaturate din abundenta, vitamina K si acid folic, iar toate aceste substante imbunatatesc concentrarea, memoria, functiile creierului si pot preveni formarea chagurilor de sange.

Ceai verde

Inlocuieste a doua cafea cu un ceai verde sau cu matcha daca iti doresti sa-ti imbunatatesti capacitatea de concentrare pe parcursul zilei. Acest ceai contine teanina, o substanta care te va mentine intr-o stare alerta si te va ajuta sa te concentrezi.

Somon

Porteinele din somon contin aminoacizi care sunt esentiali pentru a-ti mentine creierul in forma. Insa mai mult decat atat, acizii Omega 3 din compozitia chimica a acestui peste stimuleaza reinnoirea celulelor neuronale si incetineste declinul cognitiv.

Ciocolata neagra

Atentie! Ciocolata neagra creste nivelul serotoninei si endorfinei din creier, iar acesti neurotransmitatori sunt asociati cu fericirea dar si cu entuziasmul pentru viata sau puterea de concentrare.

sursa: elle.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img