vineri, 29 martie, 2024

Cand e indicata enzimoterapia

Distribuie:

Publicat:

Enzimoterapia este indicata in ginecologie, in tratamentul infectiilor cronice, a anexitelor si mastopatiei. In urologie, enzimele trateaza inflamatia cailor urinare, cistita, cistopielita, prostatita. In traumatologie, ajuta la vindecarea facturilor, contuziilor, entorselor, luxatiilor, durerilor musculare, tendoanelor inflamate, procese posttraumatice cronice, traume sportive.

Afectiuni ca artrita reumatoida, artroze, reumatism extraarticular, reumatism articular inflamator, osteoartroza, se amelioreaza tot cu enzimoterapie. In cardiologie, boala ischemica, infarctul, ateroscleroza, se trateaza tot cu enzime. Aceleasi enzime fac minuni si in: tromboflebite, vasculite, varice, inflamatii ale cailor respiratorii, amigdalelor, urechilor, laringelui, sinuzite, dermatita atopica, acnee, boli autoimune, inflamatii digestive si postchirurgicale dupa interventii stomatologice.

Unele enzime cresc concentratia antibioticelor in singe si usureaza patrunderea lor in tesuturi, ceea ce determina cresterea efectului terapeutic. In acelasi timp, micsoreaza efectele adverse determinate de antibiotice si alte antiinflamatoare. Aceleasi enzime previn aparitia trombozelor, a accidentelor vasculare si a infarctului miocardic.

Practic, hrana vie insemna hrana enzimatica. Daca nu exista enzime metabolice, pancreasul incearca sa le sintetizeze, in final, ajungand sa cedeze de la prea multa activitate. Mai mult, mancarea care nu este in intregime dizolvata, de cele mai multe ori intra direct in singe. Mancarea partial digerata este tratata ca o toxina si sistemul imunitar incearca sa scape de ea, ajungand sa fie suprasolicitat.

Activitatea scazuta a enzimelor este poate cea mai raspandita problema in zilele noastre. Mancarea tip fast-food a dus la o populatie practic lipsita de enzime digestive. Se adauga si varsta ca factor de incetinire a activitatii enzimelor. In aceste cazuri, enzimoterapia este absolut necesara.

Pentru ca nu are efecte adverse, poate fi folosita pe termen lung, nu da dependenta si nici nu duce la diminuarea procesului de producerea a enzimelor de catre propriul corp. Capsulele cu enzime nu trebuie luate in cantitati mari, din contra, dozele mici dovedindu-se cele mai eficiente, daca sunt administrate la fiecare masa.

Dar cea mai buna enzimoterapie este cea bazata pe legume si fructe proaspete

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img