joi, 18 aprilie, 2024

„Cand renunti la tot, ce este mai bun ajunge la tine” – 7 sfaturi de la Sri Shankar care iti vor fi de mare ajutor

Distribuie:

Publicat:

Pana cand inveti sa controlezi vaslele, este inutil sa schimbi directia barcii.”

Ravi Sri Shankar este un guru indian si figura publica, fondator al organizatiei internationale „Art of Life”. In 2004 si 2006 a fost nominalizat de Comitetul Nobel pentru Premiul Nobel pentru Pace, in 2009 a intrat pe lista celor mai influenti 5 oameni din India, potrivit revistei Forbes India.

Este un ideolog inspirator al forumului international „Etica in afaceri”, desfasurat anual in Parlamentul European.

1. Nu trebuie sa te grabesti. Dar trebuie sa fii acolo unde te simti bine. Daca simti ca nu esti unde trebuie, ridica-te si mergi acolo unde vocea interioara iti spune. Aminteste-ti, pentru a gasi ceva, nu este necesar sa mergi nicaieri. Este foarte complex, cheia sta in prezenta constanta.

2. Nu incerca sa controlezi oamenii si evenimentele. Nu planifica, nu astepta, nu dori, slabeste controlul. Fii capabil sa iti iei o pauza, in timpul careia nu se intampla nimic. Permite oamenilor sa vina la tine si lasa lucrurile bune sa se intample. Fii mai ingaduitor cu tine.

3. Da-ti libertatea de a fi singur, iar persoanei de langa tine libertatea de a fi el. Aminteste-ti ca fiecare cale este unica si propriile tale lectii sunt ale tale. Daca voastre se potrivesc perfect este bine, dar daca se deosebesc, asta este de asemenea un lucru bun.

4. Nu incerca sa ai totul imediat. Chiar si atunci cand se pare ca nu ai nimic – exista intotdeauna ceva care nu iese bine – vei fi tras de mana de un prieten, frate, ruda, incident accidental. Fii moderat in tot.

5. Afiseaza mereu un zambet, cu dragoste, pentru toata lumea si pentru tot. Nu tine in tine rachiuna pentru totdeauna, pentru ca pana la urma intotdeauna nu va dura la nesfarsit. Spune: „Multumesc, pana cand ne vom intalni din nou.”

6. Fii deschis fata de oameni, infinit, Dumnezeu – oricum vrei sa il numesti. Crede-ma, totul in viata ta este cea mai buna cale pentru tine. Chiar si atunci cand nu pare, cand nu ai altundeva unde sa mergi, nu este nimic. Nu stii niciodata unde vei gasi ceea ce ai pierdut.

7. Pentru a putea porni cu dreptul inainte, trebuie sa resetezi experienta. Este imposibil sa stii ca noul sau schimbarea sunt gresite atunci cand le privesti din perspectiva vechilor tale opinii. Schimba-ti mentalitatea!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img