vineri, 19 aprilie, 2024

Cannabis gratuit pentru 20.000 de persoane

Distribuie:

Publicat:

20.000 de pacienți din Marea Britanie vor primi gratuit produse de canabis timp de 2 ani. Totul va fi în cadrul unui proiect de mare amploare din Europa. Studiu medical revoluționar derulat în Marea Britanie! Proiectul, care va fi susținut de de Royal College of Psychiatrists , va avea ca țintă 20.000 de pacienți cărora li se vor administra canabis pe o perioada de doi ani .

Demersul are drept scop crearea celui mai mare corp de probe privind medicamentul din Europa. Este vorba de cea mai amplă testare a canabisului ,scrie cotidianul theguardian.com. Proiectul, care va fi anunțat joi, este sprijinit de unul din cele mai importante organisme medicale din Marea Britanie. Se speră ca în urma acestui studiu medical NHS va fi convins să prescrie medicamentul pentru o serie de afecțiuni.

Deși canabisul medical a fost legalizat în Marea Britanie acum un an, el rămâne neaccesibil pentru mulți pacienți, potrivit companiei

„Cannabisul medical nu este încă la îndemână pentru prea mulți pacienți. ”, a spus profesorul David Nutt , de la organismul științific independent Drug Science, organizația care va susține lansarea proiectului Twenty21, care va furniza gratuit timp de doi ani , produse de canabis către 20.000 de pacienți

Proiectul Twenty21 va studia efectele medicamentului asupra pacienților care au fie durere cronică, epilepsie, scleroză multiplă, tulburare de stres posttraumatic, sindrom Tourette, tulburare de anxietate sau care au avut un istoric de abuz de substanță

,,RCP speră că acest proiect va aduce argumente pentru utilizarea medicamentelor pe bază de cannabis în toate mediile de sănătate, inclusiv în sănătatea mintală. ”, a spus profesorul Wendy Burn, președintele RCP.

,,Datele din mai multe țări dezvăluie că de canabisul medical a beneficiat câteva mii de pacienți. ”, a spus dr. Arun Bhaskar, președintele Societății Britanice a Durerii. „Există mai mult de opt milioane de oameni cu dureri cronice invalidante în Marea Britanie, iar cannabisul medical este încă la îndemâna lor. Studiile precum Proiectul Twenty21 ar putea oferi dovezi pentru prescrierea în siguranță și eficient a acestor medicamente, care are potențialul de a oferi ameliorarea durerii și alte beneficii care pot schimbă viața pentru unii dintre acești pacienți. ”, a mai declarat ea .

Din cauza costurilor mari , multi pacienti sunt nevoiti sa apeleze la piata neagra pentru a le procura. Modul de prescriere al produselor de canabis poate rezolva aceasta problema.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img