vineri, 29 martie, 2024

Capitanul Cehiei la Fed Cup critica sistemul de desfasurare a meciurilor

Distribuie:

Publicat:

Petr Pala, căpitanul nejucător al naţionalei Cehiei de Fed Cup, propune modificarea competiţiei dedicată naţionalelor. După meciul pierdut de echipa sa în faţa României, Pala a dat vina pe modul în care este conceput sistemul. În contextul actual sportivele sunt obosite, dar a găsit soluţia, informează Mediafax.

 

Jucătoarele sunt obligate să joace multe meciuri în perioade scurte de timp. Duelurile din Fed Cup şi competiţiile WTA se succed foarte repede şi dă exemplul unei jucătoare din naţionala ţării sale. Siniakova a evoluat duminică în două partide împotriva României, una la simplu şi una la dublu, iar marţi va debuta la turneul de la Doha.

"Formatul din Fed Cup ar trebui schimbat! Am discutat deja cu Federaţia Internaţională. Ni s-a spus că se vor face schimbări. Eu vreau să existe o singură Grupă Mondială cu 16 echipe, iar jucătoarele să primească puncte în clasamentul WTA. Gândiţi-vă că Siniakova a jucat la Fed Cup şi a doua zi a mers în Qatar.

În plus, am auzit că vor să mute finala în aprilie. Ar fi o idee teribilă! Finala ar fi la începutul sezonului, iar jucătoarele vor avea trei Grand Slam-uri în faţă. Cel mai bine ar fi să fie între Wimbledon şi US Open. Oricum, nu există un sistem perfect", a spus Pala, citat de Idnes.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img