sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Captura de PROPORTII a politistilor! Sume URIASE de bani recuperate de la evazionistii fiscali! Zeci de milioane de lei se afla la mijloc

Distribuie:

Publicat:

Captura de proportii pentru autoritatile din Romania! Aproape 95 de milioane de lei proveniti din fraude economico-financiare au fost recuperati in primul semestru al acestui an, in urma actiunilor desfasurate de Politia Romana, prin Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, care a aplicat masuri asiguratorii in valoare de peste 552.000.000 de lei (aproximativ 123.000.000 de euro).

“De asemenea, activitatile derulate impreuna cu celelalte institutii cu atributii in domeniul combaterii evaziunii fiscale au condus la o crestere cu aproape 8% a incasarilor la bugetul de stat, fata de perioada similara a anului trecut”, informeaza un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Activitatile intreprinse de Directia de Investigare a Criminalitatii Economice a Politiei Romane, in special cele realizate in cooperare cu structurile Ministerului Finantelor Publice, cu atributii in domeniu, au determinat cresterea numarului operatiunilor fiscalizate, sustine sursa citata.

“Astfel, au influentat schimbarea comportamentului fiscal al contribuabililor, persoane juridice sau fizice, ceea ce a determinat cresterea incasarilor fiscale la bugetul de stat cu 7,9% fata de perioada similara a anului trecut. In primul semestru al acestui an, in cauzele penale in care s-au efectuat cercetari, din valoarea prejudiciilor create s-au recuperat, in numerar sau din conturi bancare, 94.907.000 de lei si prin alte masuri asiguratorii – 552.575.000 de lei”, se arata in comunicat.

Activitatile desfasurate de politisti s-au concretizat in 612 rechizitorii si 266 de declinari catre alte structuri competente.

De asemenea, fata de 214 persoane dintre cele cercetate s-au luat masuri preventive.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img