joi, 28 martie, 2024

Capusele pot transmite o afectiune care ne face alergici la carne

Distribuie:

Publicat:

Un tip de capusa al carei muscaturi face ca victimele sa devina alergice la carne se raspandeste la nivel mondial.

Capusa, numita „Steaua singuratica”, are in organismul sau o molecula de zahar cunoscuta sub numele de „alfa-1”, care conduce la o reprogramare a sistemului imunitar al oamenilor, facandu-i pe acestia alergici la carne pentru toata viata.

Atunci cand primeste muscatura unei capuse purtatoare a acestei molecule, prima reactie a corpului uman este aceea de a produce anticorpi. Odata ce se intampla acest lucru, de fiecare data cand omul va consuma molecule de zahar, care se gasesc in carnea rosie, sistemul imunitar al acestuia va incerca sa lupte cu molecula respectiva, ajungand, astfel, la o reactie alergica, noteaza gandul.info.

Simptomele acestei alergii sunt urticarie, respiratie ingreunata, crampe abdominale. Desi rare, exista cazuri in care aceasta reactie alergica poate fi cauzatoare de moarte.

Desi in prezent acest tip de capusa traieste in special in America, expertii avetizeaza ca aceasta se raspandeste rapid in ultimii ani. Daca in urma cu cinci ani specialistii raportau aproximativ 50 de cazuri de oameni cu aceasta alergie, in prezent numarul celor infectati se ridica la aproximativ 200.

Capusele sunt extrem de periculoase, fiind purtatoare ale unor virusi care pot cauza afectiuni mortale, cum ar fi boala lyme. Expertii atrag atentia asupra protectiei impotriva lor si, in cazul in care am fost muscati, ar trebui sa ne prezentam imediat la medic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img