miercuri, 24 aprilie, 2024

Carbohidrații pe care trebuie să îi ai zilnic în meniu: NU cresc nivelul zahărului în sânge

Distribuie:

Publicat:

Știați că există un tip de carbohidrați, care nu vă crește insulina? De-a lungul anilor, carbohidrații au căpătat o reputație proastă. Acest lucru se datorează faptului că consumul de prea mulți carbohidrați poate crește rapid nivelul de zahăr din sânge, care este adesea urmat de o creștere a insulinei.

Insulina este hormonul care depozitează grăsimile din organism, iar consumul excesiv de carbohidrați poate duce la obezitate, rezistență la insulină și diabet de tip 2.

Acum, singurul tip de carbohidrați, pentru care nu trebuie să vă faceți griji, este cel pe care majoritatea oamenilor nu primesc suficient. Acest „carbohidrat sănătos” nu vă afectează nivelul zahărului din sânge și este, de asemenea, bun pentru sănătatea intestinală.

În primul rând, carbohidrații sunt împărțiți în trei tipuri diferite – zaharuri, amidon și fibre.

Dintre acestea trei, fibrele ies în evidență față de restul, fiind singurul tip de carbohidrați care nu crește insulina. Asta pentru că corpul tău nu poate descompune majoritatea fibrelor, potrivit doctorulzilei.ro.

În timp ce majoritatea alimentelor pe care le consumi conțin o combinație a tuturor celor trei tipuri de carbohidrați, unele alimente mai mult decât altele au o concentrație mai mare de fibre, cu puțin sau deloc zahăr sau amidon.

Așadar, dacă încercați să slăbiți și să vă îmbunătățiți sensibilitatea la insulină, aceste alimente bogate în fibre sunt perfecte pentru acest lucru.

 Dovlecel

La 3 grame de carbohidrați pe ceașcă gătită, dovlecelul oferă o alternativă excelentă, cu conținut scăzut de carbohidrați, la paste. Poate fi spiralat sau feliat pentru a înlocui spaghetele, linguinii sau tăițeii lasagna în rețete. Dovlecelul este, de asemenea, bogat în mai multe vitamine, minerale și conține cantități mici de fier, calciu, zinc și alte câteva vitamine B.

COntinuaea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img