joi, 28 martie, 2024

Care este cea mai puternica durere pe care o persoana o poate simti

Distribuie:

Publicat:

Durerea este un adevar universal. Aproape toata lumea experimenteaza de-a lungul vietii aceasta senzatie neplacuta, iar cauzele pot fi nenumarate. Medical Daily prezinta o lista a afectiunilor din cauza carora oamenii ajung sa simta cele mai chinuitoare dureri.

Durerea de cap cluster – afecteaza mai putin de 1% din populatia lumii. Durerea este descrisa de pacienti ca fiind similara unor injunghieri in cap, mai ales in jurul unui ochi. Aceste dureri severe apar brusc si pot dura in jur de 15 minute. Cel mai des, barbatii sunt afectati de acest tip de durere. Multi experti sunt de parere ca ar fi cea mai dureroasa afectiune pe care o persoana o poate experimenta.

Nasterea- e de inteles pentru oricine de ce aceasta este una dintre cele mai chinuitoare dureri pe care le experimenteaza o femeie. Cu toate astea, mamele spun adesea ca este o durere care „se uita”.

Zona zoster – este o iritatie dureroasa provocata de aparitia, in istoricul pacientului, varicelei (varsatului de vant). Iritatia apare de obicei pe o parte a corpului, unde bolnavul poate simti senzatia puternica de arsura.

Pietrele la rinichi – reprezinta depozite dure de saruri si minerale care se formeaza la nivelul rinichilor si sunt transportate prin tractul urinar. Ele sunt eliminate prin urina, moment in care pacientii descriu o durere „cumplita”.

Pietrele la vezica biliara – litiaza biliara apare in general la femei si aparitia ei este favorizata de un regim alimentar dezordonat. Ele pot fi foarte dureroase, iar deseori necesita interventie chirugicala pentru eliminarea lor.

Abcesul dentar – reprezinta infectia bacteriana din centrul unui dinte. Durerea este deseori „insuportabila”, iar tratamentul consta in administrarea de antibiotice, recomandate de medicul stomatolog.

Nevralgia de trigemen – reprezinta durerea puternica resimtita in zona fetei, asemanatoare electrosocurilor. Multi oameni de stiinta sunt de parere ca aceasta ar fi, de fapt, cea mai puternica durere pe care o persoana o poate simti.

Durerile provocate de arsurile de gradul III– pe langa intensitatea mare cu care sunt resimtite aceste dureri, ele sunt cunoscute si pentru durata lunga de timp de refacere. Ele sunt deseori descrise ca fiind „agonizante”.

Fibromialgia –  e o durere raspandita in tot corpul. Boala cronica are la baza probleme psihice netratate. Afectia este uneori debilitanta.

Punctia lombara – este o procedura medicala prin care un medic colecteaza o mostra de lichid cerebrospinal. Analiza fluidului cerebrospinal ajuta in diagnosticul diferitelor boli.

sursa: digi24.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img