vineri, 19 aprilie, 2024

Care sunt primele sase lucruri pe care trebuie sa le faci cu un laptop nou

Distribuie:

Publicat:

Ai un laptop nou? Nu il porni pentru a incepe sa-l utilizezi imediat pana cand nu urmezi o serie de pasi esentiali. Asa vei evita sa ii faci rau computerului tau si ii vei prelungi durata de viata. 
Daca tocmai ai pus mainile pe un laptop nou, in cazul in care vei incepe imediat sa il utilizezi este posibil sa te expui riscurilor de securitate online. Odata ce ai activat sistemul de operare Windows si ai creat un DVD de restaurare a sistemului (daca este necesar), trebuie sa urmezi acesti pasi simplu inainte sa faci orice altceva.
Pasul 1: Actualizeaza Windows
Primul lucru pe care trebuie să îl faci când inițiezi un laptop este să îi faci un Windows Update. Noul laptop poate fi livrat cu o versiune mai veche de Windows instalată, ceea ce înseamnă că laptopul tău nu este protejat de cele mai noi amenințări. Poți face acest lucru prin deschiderea meniului Start și apoi a funcției Setări, urmată de Actualizare și securitate. Apoi fă clic pe butonul Verificați pentru actualizări și așteaptă ca actualizările să se instaleze. Pasul 2: Pune la punct antivirusul 
Asigura-te ca totul functioneaza in Centrul de securitate Windows Defender si apoi instaleaza un software antivirus. 
Pasul 3: Ia in considerare optiunile privind browserul web
Toate sistemele de operare vin cu un nou browser web preinstalat Edge. Inainte, acesta era Internet Explorer, care a fost dupa inlocuit, pe Windows 10, cu Microsoft Edge. Microsoft, evident, doreste sa ii folosesti toate programele, dar daca nu esti interesat de Edge poti merge in schimb pentru o alternativa.
Cel mai recomandat browser este Google Chrome, dar mai exista si alte browsere precum Mozilla Firefox sau Opera.
Pasul 4: Configureaza conturi de utilizator si controale pentru parinti
Cu exceptia cazului in care esti singura persoana care va folosi acel laptop, iti recomandam sa configurezi diferite conturi de utilizator pentru toti ceilalti utilizatori, pentru ca ei sa poate accesa de pe un cont individual dispozitivul.
Acceseaza Setari si selecteaza Conturi, urmat de Alte persoane.
Pasul 5: Pune in ordine meniul Start 
In cazul in care ai sistemul de operare Windows 10, vei vedea ca Microsoft a adus inapoi meniul Start, unde exista acum Live Tiles, pe care le poti muta cum doresti.
Cu toate acestea, unele ar putea sa nu fie interesante pentru tine, in timp ce altele sunt, deci de ce sa nu le schimbi putin?
Daca nu esti interesat de jocuri, dar esti interesat de stiri si de calendar, selecteaza jocurile si apoi selecteaza Unpin din Start.
Pentru Live Tiles care te intereseaza, redimensioneaza-le si mareste-le facand clic dreapta si selectand Resize (Redimensionare).
Pasul 6: Dezinstaleaza software-ul nedorit
Producatorii de laptop sunt platiti pentru a instala software de la terti, indiferent cat de util este sau nu. Acest software „preinstalat”, pentru a folosi un termen politicos, poate include orice, de la aplicatii gratuite anti-malware la barele de instrumente ale browserului web care nu servesc un scop util.
Deși spațiul de pe hard disk rar este o problemă la majoritatea noilor laptopuri, software-ul preinstalat poate încetini un computer și poate provoca conflicte cu alte aplicații.
Deci, sfatul nostru este să scăpați de orice nu recunoașteți sau folosiți.
Din Cortana, tastează Uninstall și selectează Change or remove un program din rezultate.
Când se deschide caseta de dialog Programe și caracteristici pe Desktop, selectează aplicațiile din listă una câte una și fă clic pe butonul Dezinstalare pentru a le elimina.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img